Mieke (BELEIDSMEDEWERKER SOCIAAL DOMEIN)

Mieke is een maatschappelijk gedreven beleidsmedewerker Werk & Inkomen met 3 jaar gemeentelijke ervaring. In deze periode heeft ze zich voornamelijk bezig gehouden met- en ontwikkelt op het gebied van minimabeleid en bijzondere bijstand. Door de jaren heen is Mieke zich breed blijven ontwikkelen. Naast het afronden van haar WO opleiding Social Research, studeerde ze in de Verenigde staten en volgde ze recentelijk o.a. de cursus "Participatiewet basis" aan de bestuursacademie.
Mieke is op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarin ze een volgende stap kan maken in haar ontwikkeling. Een rol als Beleidsadviseur Werk & Inkomen / Participatie past hier goed bij.

Mieke is maatschappelijk betrokken en vastberaden om de wereld een (klein) stukje beter te maken. Dit blijkt niet alleen uit het werk wat ze doet en waar ze zoveel voldoening uit haalt, maar ook uit haar drukke verleden als vrijwilliger. Zo fungeerde ze als docent Nederlands voor een Asielzoekerscentrum en hielp ze in een noodopvang voor vluchtelingen. Daarnaast was ze 1,5 jaar initiator en begeleider van verschillende activiteiten om de sociale chesie in een Amsterdamse migrantenwijk te versterken. 
Mieke is communicatief zeer vaardig, vriendelijk, accuraat en bovenal een echte teamplayer.

Mieke is in overleg snel beschikbaar, voor 24 tot 32 uur per week. Ze staat open voor zowel tijdelijke opdrachten als vaste banen. Haar salarisindicatie is € 3.054 o.b.v. 36 uur per week (Schaal 10, trede 3).

Werkzaamheden

  • Ontwikkelen van beleid op de onderwerpen rondom inkomen zoals: minimabeleid, bijzondere bijstand, handhaving, terugvordering en verhaal, collectieve zorgverzekering minima en statushouders.
  • Adviseren over beleid aan wethouder en andere betrokennen
  • Beheren van contracten en het toezien op een goede uitvoering hiervan, door regelmatig contact met contractpartners
  • Schrijven van collegevoorstellen en het beantwoorden van vragen uit de raad

Functie

BELEIDSMEDEWERKER SOCIAAL DOMEIN

Leeftijd

29

Woonplaats

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Italiaans taal uitstekend in woord en geschrift. Duits goed in zowel woord als geschrift.

Computervaardigheden

MS Office; Word, Excel, PowerPoint, Outlook