Brenda (Beleidsadviseur)

Brenda is een ervaren Beleidsadviseur op het Sociaal Domein. Met ruim vijftien (!) jaar ervaring bij diverse kleine en middelgrote gemeenten, is Brenda geen vreemde op het gebied van de transitie van de jeugdwet, beschermd wonen en de maatschappelijke opvang. Ook weet ze als geen ander hoe je verschillende beleidsafdelingen verbindt. Voor een middelgrote gemeente heeft zij tijdelijk als intermediair tussen de gemeente en een werkorganisatie gefungeerd om een niet bestaande rolverdeling te verduidelijken. Ze houdt van uitdaging en heeft bij een middelgrote gemeente op alle projecten binnen het portefeuille van het Sociaal Domein gewerkt. Ze is nu klaar om haar kennis en ervaring te gebruiken als Beleidsadviseur Sociaal Domein in een grote gemeente. 

Brenda is een echte netwerker die graag in teamverband werkt. Ze ziet graag projecten van A tot Z tot stand komen en uitgevoerd worden, waarbij zij ook leiding kan geven. Brenda is flexibel en kan makkelijk schakelen tussen diverse projecten, zoals Beschermd Wonen en de transitie Jeugdwet. Daarnaast is ze goed op de hoogte van de veranderende wet- en regelgeving.

Brenda heeft een opzegtermijn van één maand en is beschikbaar voor 24 tot 36 uur per week. Haar salarisindicatie is € 4.976,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opstellen van het beleid voor de transitie van Jeugdzorg;
  • Signaleren van interne en externe ontwikkelingen, en vertalen naar gemeentelijk beleid;
  • Projectmatig adviseren van het college op onderwerpen die de decentralisatie met zich meebrengen en het inzichtelijk maken van beleidseffecten;
  • Opzetten projecten omtrent Beschermd Wonen en de Maatschappelijke Opvang, bijvoorbeeld:
    • Voorkomen van huisuitzettingen;
    • Wonen met begeleiding en de opvang van personen met verward gedrag;
  • Accountmanager van een welzijnsorganisatie, en werk en inkomen;
  • In kaart brengen van subsidiestromen en financiële mogelijkheden signaleren.

Functie

Beleidsadviseur

Leeftijd

40

Woonplaats

Regio Den Haag

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel, PowerPoint