Solliciteren vanuit huis? Solliciteer en word uitgenodigd voor een online gesprek met één van onze consultants. Lees hier meer.

Marieke (Adviseur Sociaal Domein)

Marieke is een ervaren Strategisch Beleidsadviseur Sociaal Domein. Na jaren in het veld werkzaam te zijn geweest als Beleidsadviseur en Projectleider bij een welzijnsstichting en een zorgorganisatie, wilde Marieke graag meer invloed uitoefenen bij een gemeente. Haar opgedane ervaring rondom de transitie en transformatie van de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet zorgde ervoor dat zij bij een kleine gemeente aan de slag kon als Beleidsadviseur Sociaal Domein. Momenteel is zij werkzaam binnen diverse thema’s zoals Jeugd en Volksgezondheid, waarbij het vertalen van regionaal beleid naar geharmoniseerd lokaal beleid voor meerdere gemeenten centraal staat. Marieke is nu klaar voor een nieuwe uitdaging als Strategisch Beleidsadviseur in het Sociaal Domein.

Marieke is een bruggenbouwer en ziet graag hoe verschillende beleidsgebieden integraal worden verbonden, zoals zij dit bijvoorbeeld binnen Onderwijs en Jeugdhulp heeft gedaan. Ze gaat doelgericht te werk, waarbij structuur en samenwerking belangrijke punten zijn. Marieke houdt van uitdaging en verandermanagement.

Marieke is per 1 januari 2019 beschikbaar (in overleg eerder, met een maand opzegtermijn), voor 32 uur per week. Haar salarisindicatie bedraagt € 4.859,- bruto per maand, op basis van 36 uur per week.

Werkzaamheden

 • Vertalen van regionaal beleid naar geharmoniseerd lokaal beleid tussen diverse gemeenten, gericht op jeugd en jongeren;
 • Integraal beleid opstellen voor de jeugdigen, inclusief jeugdhulp, onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), welzijn, preventie, jeugdgezondheidszorg (JGZ), gezondheidsbevordering en de veiligheidsketen:
 • Belangrijke thema's:
  • Van transitie naar transformatie;
  • Strategisch beleid in het kader van positieve gezondheid;
  • Verbinding passend onderwijs en jeugdhulp;
  • Verbinding wijkteam en huisartsen;
  • Aansluiting jeugdgezondheidszorg op de lokale structuur;
  • Samenwerking met Veilig Thuis;
  • Ambtelijke inhoudelijke ondersteuning bij de Regionale Maatschappelijke Agenda en het agenderen van en faciliteren bij lokale fysieke gezondheidsvraagstukken (milieuvraagstukken met een directe relatie tot volksgezondheid).

Functie

Adviseur Sociaal Domein

Leeftijd

47

Woonplaats

Regio Den Haag

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office: Word, Excel, PowerPoint