Edward (Programmamanager)

Edward is een zeer ervaren Programmamanager / Teammanager Sociaal Domein met 10 jaar ervaring, waarin hij sturing heeft gegeven aan de totstandkoming van diverse innovatieve en integrale programma’s voor het sociaal domein bij diverse grote gemeenten. Zijn specialisatie ligt bij de thema’s Facilitaire Zaken, Dienstverlening, Communicatie en Statushouders, waarbij hij verantwoordelijk is voor projectleiding, in- en externe communicatie, bestuurlijk advies op diverse politiek zeer gevoelige dossiers (zoals referendum modernisering parkeerbeleid, onderzoek klachtenmeldingen vrouwenopvang en oneigenlijk gebruik gemeentegrond) en is hij integraal verantwoordelijk voor personeel, informatievoorziening en verantwoording, organisatie, financiën, kwaliteit, administratieve organisatie, communicatie en huisvesting. Zo was hij nadrukkelijk betrokken bij een innovatieve programma ‘Sociaal programma statushouders’. Dit programma was gericht om proactief maatschappelijke integratie en participatie van statushouders in de gemeente te bevorderen. Edward was verantwoordelijk voor de strategie, de beleidsontwikkeling, de communicatie en de financiën. Daarnaast heeft hij verschillende betrokken in- en externe partijen samengebracht en zorg gedragen voor de politiek-bestuurlijke advisering en besluitvorming.

Edward is nu werkzaam als interim programma / teammanager bij een grote gemeente in Noord-Holland en houdt zich bezig met op de rit zetten van teams die zijn vastgelopen of programma’s die met urgentie in de steigers moeten worden gezet. Het betreft een verandertraject waarbij hij zich bezig houdt met de doelen om medewerkers te laten groeien ‘van vakmanschap naar meesterschap’, activiteiten systematisch en procesmatig in te richten, het wijzigen en toekomst gericht inrichten van het formatie- en functiehuis en het organisch laten ontwikkelen van de afdeling naar het nieuwe formatie- en functiehuis zonder ‘harde’ reorganisatie. Edward is hierbij verantwoordelijk voor de strategie en voortgang bij dit traject, de communicatie, opstellen van beslisdocumenten, en sparringpartner te zijn voor het managementteam en de directie. Met een succesvolle afronding van zijn project in zicht, is Edward op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Edward is in staat om de inhoudelijke complexiteit van een zaak snel te doorgronden en inzichtelijk te maken. Hierbij weet hij op inhoud te verbinden en slaat een brug tussen beleid en uitvoering. Hij is nieuwsgierig, toegewijd, altijd goed gehumeurd en heeft een oplossend en de-escalerend vermogen door zijn tact, vasthoudendheid, stressbestendigheid en politieke sensitiviteit. Hij is ook een uitstekende gesprekspartner voor bestuurders en de Raad.

Edward is in overleg beschikbaar voor 32 uur per week.

Werkzaamheden

Het betreft een verandertraject waarbij doelen zijn:

  • medewerkers te laten groeien ‘van vakmanschap naar meesterschap’;
  • activiteiten systematisch en procesmatig in te richten;
  • het wijzigen en toekomst gericht inrichten van het formatie- en functiehuis;
  • het organisch laten ontwikkelen van de afdeling naar het nieuwe formatie- en functiehuis zonder ‘harde’ reorganisatie.

Ik ben verantwoordelijk voor de strategie en voortgang bij dit traject, de communicatie, opstellen van beslisdocumenten, en sparringpartner te zijn voor het managementteam en de directie.

Functie

Programmamanager

Leeftijd

47

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels

Computervaardigheden

Excell, Powerpoint, Outlook, Word