Anne (Beleidsmedewerker Sociaal)

Anne heeft ruime ervaring als Beleidsadviseur / Procesmanager / Teammanager Sociaal Domein, met specialisaties op de thema’s Jeugd en Participatie. Zo was zij verantwoordelijk voor een groot project, waarbij zij nauw betrokken is geweest bij de implementatie van de Verwijsindex bij ruim 300 gemeenten in Nederland. Daarnaast heeft ze voor een groot aantal gemeenten tevens de coördinatie van de Verwijsindex op zich genomen. In haar hoedanigheid heeft ze dan ook onder andere trainingen verzorgt, beleidsmedewerkers ingewerkt en advisering en ondersteuning gegeven bij het implementeren en waarborgen van de Verwijsindex binnen hun gemeente. Ook was Anne verantwoordelijk voor de uitvoering van de pilot Sluitend Samenwerken 0-100 jaar in opdracht van een groot gemeente in Zuid-Holland, wat op de dag van vandaag een groot succes is.

Anne is een Beleidsadviseur / Procesmanager / Teammanager Sociaal Domein pur sang. Met haar afgeronde opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, weet Anne haar kennis op een zorgvuldige manier om te buigen in pragmatische oplossingen in de praktijk en in te spelen op knelpunten. Haar kracht ligt in het samenbrengen van in- en externe partijen. Haar motto ‘Mensen inspireren en zelf geïnspireerd worden’ is dan ook tekenend voor haar maatschappelijke betrokkenheid en haar bereidheid om eenieder te motiveren. Haar politieke- en organisatiesensitiviteit maakt haar tot een betrouwbare en discrete sparringpartner. Haar hoge kennisniveau, als gevolg van haar leergierigheid, sterkt haar in de overtuiging die nodig is om (in groepsverband) tot besluitvorming te komen. Haar stijl van werken is integraal, communicatief en enthousiasmerend.

Anne is in overleg beschikbaar voor 36 uur per week.

Werkzaamheden

Teammanger 

  • Medeverantwoordelijk voor het aansturen van het team met consultants.
  • Voeren van voortgangs- en jaargesprekken op basis van de persoonlijke doelstellingen.
  • Ziekte- en verzuimpreventie en re-integratietrajecten
  • Jaardoelstellingen behalen en coördinatie lopende projecten.
  • Verbinding maken tussen de diverse teams en optimaliseren werkprocessen

Projectmanager - Uitvoering project MULTIsignaal regio Amsterdam (juli 2017 – okt 2019) (Gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Waterland, Landsmeer, Purmerend Beemster, Diemen, Amstelveen Aalsmeer, Uithoorn, Edam-Volendam en Ouder-Amstel)

Beleidsmedewerker werkzaamheden: In kaart brengen van stand van zaken omtrent de verwijsindex in elke gemeente, plan van aanpak opstellen en uitvoeren, statistieken analyseren en op basis daarvan adviseren, regionale en lokale hulp en dienstverlenings-instellingen aansluiten op de landelijke verwijsindex, professionals trainen, signaleringscriteria opstellen, werkprocessen opstellen en implementeren, bijeenkomsten organiseren, relatiebeheer, communicatiemiddelen ontwikkelen, overleg en afstemming met de Beleidsmedewerkers van de regionale gemeenten.

Projectmanager werkzaamheden: Beleidsmedewerkers inwerken, trainen, adviseren en ondersteunen bij het implementeren en borgen van de Verwijsindex binnen hun gemeente. De Verwijsindex is een vroeg signaleringsinstrument die geborgd is in de Jeugdwet (artikel 7.1.2). Doel van de Verwijsindex om alle betrokken professionals bij Jeugd in beeld te krijgen om in een vroeg stadium samenwerking op te starten.

Projectmedewerker - Uitvoering project Sluitend Samenwerken 0-100 jaar (SluiS) voor de Gemeente Rotterdam. (feb 2017 – okt 2019)

SluiS is een digitaal systeem waarin professionals uit de domeinen zorg, sociaal en veiligheid, kunnen aangeven dat zij betrokken zijn bij burgers. Op deze manier kunnen zij met elkaar afstemmen om een burger, kind of ouder(s) de best mogelijke begeleiding te bieden. SluiS is tot stand gekomen op initiatief van de Rotterdamse programma’s: ‘Veilig Thuis’ en ‘Eerder Thuis/ Verwarde Personen’.

Interim-Regionale Procesmanager - JeugdMATCH regio Midden- en Zuid-Holland Noord. (Jan 2018 – feb 2019)

(Gemeenten Bodegraven-Reeuwijk , Gouda, Krimpenerwaard , Waddinxveen, Zuidplas, Alphen aan den Rijn , Hillegom, Kaag en Braassem , Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout , Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude) Verantwoordelijk voor de implementatie, relatiebeheer, trainingen en coördinatie van de Verwijsindex binnen 19 gemeenten.

Consultant/ Adviseur – Gemeenten & Landelijke organisaties (feb 2017 – okt 2019) Implementatie, advisering en ondersteuning bij de uitrol van de Verwijsindex (in 280 gemeenten en bij landelijke organisaties. O.a.: Veilig Thuis, Centrum voor Jeugd & Gezin, William Schrikker Pleegzorg, Humanitas en Lucertis.

 

Trainer en organisator – Gemeenten & Landelijke organisaties (feb 2017 – okt 2019) Voor gemeenten trainingen ontwikkelen en verzorgen; de Verwijsindex, vroegsignalering, Programma Gewoon Doen, Gesprekstechnieken, Handelingsverlegenheid & Train de Trainer/beleidsmedewerkers. Organiseren van gemeentelijke- en regionale bijeenkomsten voor de Verwijsindex en vroegsignalering bij zorgen.

Functie

Beleidsmedewerker Sociaal

Leeftijd

41

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Berbers

Computervaardigheden

Outlook, Excell, Powerpoint