Iris (Communicatie Medewerker)

Iris is een zeer enthousiaste Communicatieadviseur met ruim drie jaar ervaring bij diverse gemeenten en organisaties met specialisatie op de thema’s Burgerparticipatie, Afval, Duurzaamheid en Groen. Zo was zij voor een grote gemeente in Zuid-Holland verantwoordelijk voor het toekomstbestendig communicatieplan voor een project waarbij de focus lag op het genereren van meer betrokkenheid bij inwoners en meer volgers op sociale media. Dit resulteerde in +700 volgers op Facebook in een tijdsbestek van vijf maanden, verdubbeling van deelname aan doe-het-zelf tuinen en doorontwikkeling van de huisstijl in alle communicatie-uitingen. Ook was Iris voor een gemeente in Zuid-Holland verantwoordelijk voor diverse pilots met als speerpunt hoe communicatie een bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van huishoudelijke afvalstromen binnen de gemeente. Doel van het onderzoek was om meer inwoners te laten sorteren, met een blijvende gedragsverandering door middel van nudging. Hieruit is een succesvol beleidsplan doorgeborduurd waarna Iris als hoofdverantwoordelijke een informatieboek heeft ontwikkeld voor de burgers (circa 45.000 huishoudens). Haar werkzaamheden zijn zeer tevreden ervaren, zo ook het besluit volgde om Iris als communicatietrekker en –adviseur voor de campagne met betrekking tot zwerfafval verantwoordelijk te maken. Hierbij was het voornaamste doel om meer verbinding te creëren tussen inwoner en gemeente en aan te sturen op samenwerking. Na het succesvol afronden van haar project is Iris toe aan een nieuwe uitdaging!

Met het woord creatief als grote spil binnen haar leven, ligt haar kracht in het samenbrengen van beeld & tekst. Haar achtergrond als fotografe en audiovisuele mediaspecialist en met haar kennis in programma’s (zoals Adobe Photoshop & Premiere Pro (video-editing) & Lightroom, Piktochart (infographics), Canvas en CMS) biedt een solide basis voor persoonlijke aandacht, hoge kwaliteit dienstverlening en aandacht voor detail. Met een aantoonbare affiniteit voor beeld en contentcreatie, taalniveau C2, kennis van SEO en werkervaring in corporate-, interne- en publiekscommunicatie, weet zij zich snel wegwijs te maken binnen een organisatie.

Iris gaat graag projectmatig te werk waarbij een hectische omgeving geen probleem is. Haar politieke- en organisatiesensitiviteit maakt haar tot een betrouwbare en discrete sparringpartner. Iris is flexibel en maakt nieuwe onderwerpen snel eigen. Haar hoge kennisniveau, als gevolg van haar leergierigheid, sterkt haar in de actualiteitsniveau wat nodig is voor verschillende onderwerpen. Haar intentrieke motivatie voor haar vakgebied blijkt ook uit haar keuze om een minor Toegepaste Psychologie te volgen. Iris is altijd nieuwsgierig en op zoek naar het verhaal achter de schermen en wat burgers beweegt om bepaalde keuzes te maken. Dit sterkt haar in haar plan van aanpak omtrent benadering van de doelgroep(en). Haar stijl van werken is transparant, integraal, communicatief en enthousiasmerend. Daarbij houdt zij de te bereiken doelstellingen goed in acht.

Iris is per direct beschikbaar voor 36 uur per week via detachering.

Werkzaamheden

Bij de gemeente Katwijk was Iris verantwoordelijk voor een onderzoek naar nudging in communicatie binnen het thema Duurzaamheid met als speerpunt hoe communicatie een grotere rol kan spelen in de beleving van het thema duurzaamheid bij inwoners, met een focus op het verduurzamen van huishoudelijke afvalstromen binnen de gemeente. Daarnaast was Iris verantwoordelijk voor:

  • Communicatietrekker en -adviseur campagne leefbaar Katwijk t.b.v. zwerfafval;
  • Redigeerwerkzaamheden en contentcreatie.

Functie

Communicatie Medewerker

Leeftijd

27

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Engels, Nederlands

Computervaardigheden

Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro (video-editing), Piktochart (infographics), Canva, CMS, Wordpres