Milan (Beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie)

Milan is een ervaren beleidsadviseur Diversiteit en Inclusie. Milan zet zich graag in voor de thema’s slavernij- en koloniaal verleden, migratiegeschiedenis en een inclusieve samenleving. Recente maatschappelijke ontwikkelingen laten zien dat hier meer ruimte en aandacht voor is, mede ook door de Black Lives Matter beweging. Waaronder wetenschappelijke onderzoeken naar het slavernijverleden van steden, de komst van slavernijmonumenten en de dialoog rondom omstreden standbeelden. Milan wilt graag aan deze ontwikkeling bijdragen en het vraagstuk hoe ons koloniaal verleden zich vertaalt naar een inclusieve samenleving.

Nu is Milan werkzaam voor een grote gemeente als beleidsadviseur Diversiteit. Ze adviseert over de opgaven van de afdeling (veelal op strategisch/tactisch niveau), geeft uitvoering aan dossiers binnen de afdeling dan wel daarbuiten en zoekt hierbij samenwerking met andere teams, afdelingen, partners en stakeholders binnen
en buiten de gemeente. Tevens is ze het eerste aanspreekpunt voor de partijen in het veld, waarbij ze als klankbord en strategisch partner fungeert. Daarnaast legt Milan bestuurlijke keuzes voor aan de wethouder en de burgemeester. 

Milan is afgestuurd aan de Universiteit Utrecht en heeft haar Master Gender Studies. Milan heeft ook ervaring als Beleidsmedewerker Inclusieve Samenleving en als Project-/ Beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie bij een kleinere gemeente. 

Milan is via Extra Talent beschikbaar in overleg per januari 2022 voor 32 tot 36 uur per week.

Functie

Beleidsmedewerker Diversiteit en Inclusie

Leeftijd

30

Woonplaats

Zwolle

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS office