Geluk Bestaat Niet

Na het aanschouwen van de aflevering van Zomergasten waar Louis van Gaal de hoofdrol in speelde, loop ik maandagochtend langzaam ons kantoor binnen. Ik kijk om me heen, zoekend naar een extra bureau. Op welke plek zou hij zitten? Ik durf namelijk te zweren dat Louis van Gaal bij Extra Talent werkt.

Van Media en Cultuur naar Consultant Supply Chain!

Aangenaam, Fleur Beentjes, Supply Chain Consultant bij Extra Talent. Even eerlijk, tot 2 maanden geleden had ik nooit gedacht dat ik me op deze manier zou voorstellen. Oorspronkelijk ligt mijn studieachtergrond in de filmindustrie. Met goede moed begon ik na mijn bachelor Media en Cultuur aan de UvA aan de Master Filmstudies. Helaas bleek deze master me te analytisch en wilde ik de praktijk in. Na een stageperiode en een project waar ik wel voor betaald werd, dacht ik dat ik wel binnen was...

“Ik mis de horrorfile”

Terwijl de kerstliedjes mij om de oren vliegen op kantoor, kijk ik naar buiten en zie ik sneeuw. Een mooi wit verschijnsel wat vroeger 2 maanden lang bleef liggen. Vandaag de dag is dat anders. De laatste voorspelling is dat het waarschijnlijk allemaal vannacht of morgen weer verdwijnt. En maar goed ook, want we zijn in rep en roer!

Het zijn net mensen

Sinds 1 oktober ben ik na 15 jaar roken, gestopt. En ja, ik ben ontzettend trots op mezelf! De mensen om mij heen zullen weten dat ik deze verslaving wel voor een andere heb ingeruild, namelijk: planten. Was ik altijd degene die geen plant in leven kon houden, ontstaat er nu een heus mini-oerwoud in mijn huis. Ik heb ondertussen zelfs van mijn eerste plant stekjes kunnen afstaan! Ook dat was een heus moment van trots. Sinds een maand of twee staat mijn woonkamer nu dus afgeladen met planten...

"I want it that way"

Een week geleden zat ik al klaar achter mijn laptop om deze column te schrijven. Er kwam alleen niks op papier. Ik had meerdere regels geschreven en had deze ook meerdere keren verwijderd. Kansloze actie.

Kandidatenmarkt? “Ik begrijp er niks van”

De laatste maanden is er iets raars aan de hand. Ik weet alleen nog niet of het een tijdelijke verandering is of dat het iets blijvends is. Wat ik wel weet is dat veel mensen in mijn omgeving er over klagen, terwijl het eigenlijk iets positiefs is. Of in ieder geval zou moeten zijn. Ik heb het hier over de overgang van een kandidatenoverschot naar een kandidatenmarkt. Twee woorden die het overigens goed doen bij Wordfeud. Scrabble voor de oudere lezers onder ons.

Op wie zou jij je geld zetten?

We naderen langzaam het einde van een succesvolle sportzomer. Tom Dumoulin won de Giro d’Italia, de Nederlandse vrouwen veroverde in eigen land de titel op het EK en ook Dafne Schippers stond deze zomer weer op het erepodium tijdens het WK in Londen. En zo zijn er nog wel een aantal successen op te noemen.