5 tips voor het snel vinden van uw ideale werknemer

10 september 2021

Goed personeel en een sterk team hebben, is belangrijk voor iedere organisatie. Werknemers zijn immers de bouwstenen van een bedrijf. Er zijn verschillende manieren om werknemers te vinden. Dit kan nog best een uitdaging zijn, want op sommige momenten ziet u misschien door de bomen het bos niet meer. Wij geven u vijf tips om de beste werknemer zo snel mogelijk te vinden.

1. Zoek via eigen personeel

Zoeken via het netwerk van uw huidige personeel is erg handig. Want wie begrijpen het bedrijf nou beter, dan de mensen die er al werken? Deze vorm van werven heet ook wel referral recruitment. Hierbij vraagt u werknemers om bekenden aan te dragen, in ruil voor een wervingsbonus. Werknemers kunnen vaak het beste inschatten of iemand bij het bedrijf past, dus het is een handige en betrouwbare manier van nieuw personeel zoeken.

2. Socialmediakanalen

Het internet biedt een groot bereik aan potentiële werknemers. Via socialmediakanalen zoals LinkedIn vindt u al gauw honderden geschikte kandidaten. Ook kunt u bestaande socialmediakanalen gebruiken van het bedrijf, zoals Facebook, Twitter of Instagram. Zo bereikt u de groep mensen die al interesse toonden in uw organisatie en ook begrijpen waar het voor staat.

3. Zoek intern

Zoals we al eerder noemden, kent niemand het bedrijf zo goed als de huidige werknemers. Vaak is er intern al een poule aan talent. Soms is het dus helemaal niet nodig om ver buiten de deur te zoeken. Een nieuwe vacature intern uitzetten, betekent ook dat de sollicitanten al bekend zijn bij het bedrijf en dat zij al begrijpen waar het voor staat. Zo is het makkelijker en sneller om een draai te vinden in een nieuwe functie.

Shutterstock 719086333

4. Houd opties open

Gooi nooit de deur dicht voor talent. Door bijvoorbeeld open sollicitaties te accepteren, kan uw bedrijf een archief van potentieel talent aanleggen. Zo is het makkelijker om iemand te vinden wanneer er een positie vrijkomt. Dit geldt ook voor vacatures die al zijn vervuld, maar waarbij meerdere geschikte kandidaten naar voren kwamen. Het is lastig om goed personeel te vinden, dus opties openhouden kan veel uitkomst bieden bij nieuwe openingen.

5. Schakel een partnerpartij in

Een uitzend- of detacheringsbureau is gespecialiseerd in werving en selectie. Vaak zijn de wervingsbureaus actief in meerdere sectoren, waardoor zij als geen ander weten hoe de markt zich verhoudt tot personeel. Door een partner in te schakelen bij de zoektocht, hoeft u er zelf niet bij stil te staan en weet u zeker dat u de beste kandidaten krijgt door de netwerken en expertise van de uitzendpartij.

Benieuwd wat het betekent om met ons samen te werken?

Als Extra Talent geloven wij dat iedereen talent heeft. Onze expertise als detacheringsbureau is dan ook de perfecte kandidaat zoeken voor uw vacature. Wij doen de eerste selectie en ontnemen de lasten van het vinden van een nieuwe collega. Hier houdt het echter niet op. We begeleiden de kandidaat door middel van persoonlijke trainingen en regelen de bijbehorende administratie. U betaalt alleen wanneer er een match is gemaakt. Zonder haken en ogen.     Neem een kijkje op onze site of contacteer direct één van onze consultants om meer te weten over wat we voor u kunnen betekenen.

Maak kennis met onze Consultants