Automatisering maakt Controllers steeds relevanter

20 november 2020

Het beroep ‘Controller’ wordt steeds relevanter in de markt. Dat komt naar voren uit gesprekken van Extra Talent met onder andere Business Controllers. Deze ontwikkeling komt bijvoorbeeld door automatisering zegt Arjuna, Consultant Financieel bij Extra Talent. “Automatisering wordt steeds belangrijker, maar waardevolle (financiële) analyses kan je niet automatiseren, daarom blijven Controllers erg belangrijk en relevant.”

 

“We hebben de afgelopen tijd veel gepraat met Financieel Managers en Business Controllers om kennis uit te wisselen over de markt”, legt Arjuna uit. “Uit die gesprekken is naar voren gekomen dat Controllers steeds belangrijker worden. Steeds meer bedrijven zullen onderdelen van de bedrijfsvoering automatiseren en daar zijn goede Controllers voor nodig om dat te realiseren.” 

Cijfers interpreteren

Naast kennis van IT hebben de Controllers van de toekomst nog meer nodig om een bijdrage te kunnen leveren aan automatisering. Arjuna: “Het is ook belangrijk dat kandidaten verbanden kunnen leggen. Ze moeten cijfers kunnen interpreteren en deze omzetten in analyses en resultaten om zo de kansen en risico’s in kaart te brengen voor een organisatie.”

Cijfers Interpreteren Blog Arjuna

Steeds analytischer

De functie Controller wordt dus steeds analytischer in de loop van de tijd. “Omdat er veel geautomatiseerd gaat worden, verschuiven de werkzaamheden van cijfers invoeren, naar cijfers interpreteren. Daarom zal de Controller die een organisatie nodig gaat hebben, ook hoger opgeleid zijn dan nu.”

“Bied Controllers mogelijkheid tot ontwikkeling”

Niet alleen de Controllers zullen mee veranderen met de ontwikkelingen, ook bedrijven moeten de Controllers hierin faciliteren volgens Arjuna. “Het is erg belangrijk als werkgever om te investeren in opleidingen, cursussen en trainingen. Controllers vinden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling vaak erg belangrijk bij een baan. En zo bieden werkgevers de huidige Controllers de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot de Controllers die in de toekomst hard nodig zijn.”

Ben jij (op zoek naar) een Controller met kennis van IT?

Controllers met kennis van IT zijn dus broodnodig in de komende tijd van automatisering. Bent u op zoek naar zo’n talent of ben jij dit zelf? Neem vrijblijvend contact met Arjuna of zijn collega's op, we bespreken graag alle mogelijkheden!

Neem direct contact op met Arjuna