Controllers maken minder snel overstap: “Wij begeleiden deze Controllers naar een nieuwe baan.”

18 juni 2021

Ondanks de grote vraag naar Controllers, blijft een overstap soms uit. Consultant Financieel Arjuna begeleidt Controllers bij een overstap: “Veel kandidaten zijn bang om een stukje zekerheid op te geven in deze onzekere tijd. Er is veel vraag naar Controllers, dus wij proberen dat stukje onzekerheid weg te nemen.”

Werkgevers zijn voorbereid op online werken

Ook het online solliciteren en het digitale inwerktraject kan een stap van een Controller naar een nieuwe uitdaging in de weg zitten. Toch is dit geen reden tot onzekerheid. “Wij proberen kandidaten zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het sollicitatie- en inwerktraject. Intussen is het online werken voor veel mensen al normaal en werkgevers vinden hier steeds meer hun draai in.”

Markt in beweging

Ondanks dat de vraag naar Controllers weer aantrekt, is de markt de afgelopen tijd wel wat verschoven volgens Arjuna. Van kandidatenmarkt, naar een bedrijvenmarkt. “Dat wil zeggen dat voorheen de kandidaten het voor het zeggen hadden, want er was een tekort aan goede Controllers. Nu is het andersom. Op dit moment zijn er meer goede kandidaten beschikbaar en, in verband met corona, wat minder vacatures dan normaal te vervullen.” De consultants zijn continu op de hoogte van alle arbeidsontwikkelingen en staan in nauw contact met diverse organisaties in verschillende branches. Ook in een schaarse markt weten de consultants dus een goede match te maken.

Uniek persoon

Met alle kennis van de huidige markt helpen Arjuna en Abdel de kandidaten om er meer bovenuit te springen. “Wij helpen de kandidaat om zijn of haar ‘unique sellingpoints’ te ontdekken en te gebruiken, om zich zo goed mogelijk te laten zien aan een potentiële nieuwe werkgever.” Ondanks de onzekerheid van Controllers maakt Extra Talent voor deze kandidaten tóch moeiteloos de perfecte match met werkgevers.

Bent u op zoek naar de beste Controller of zoek jij juist een nieuwe uitdaging?

Arjuna en Abdel helpen graag! Neem vrijblijvend contact op via de button.

Neem direct contact op met Arjuna