De ingrediënten voor werkgeluk

12 maart 2021

Werkgeluk betekent voor iedereen iets anders. Plezier hebben in je werk, voldoening halen uit je taken, enthousiast worden van nieuwe projecten. Allemaal mogelijke ingrediënten voor jouw ultieme recept voor werkgeluk. Welke ingrediënten zijn volgens ons de basisLees verder en proef van het recept van Extra Talent. 

1. Blijf je talent ontdekken 

Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en je talent steeds opnieuw te ontdekkendragen vaak bij aan werkgeluk. Wanneer je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling, heb je nooit het gevoel dat je stilstaat maar juist dat je verder groeit. Volg via je werk bijvoorbeeld cursussen, opleidingen of ontdek welke rollen er binnen de organisatie nog meer voor jou zijn weggelegd.  

2. Persoonlijke benadering 

Niemand wil een nummertje zijn binnen de organisatie waarin je werkt. Wanneer jouw collega's en leidinggevenden je op een persoonlijke manier benaderen, heb je het gevoel dat je gezien en gehoord wordt. Dit is een grote uitdaging wanneer iedereen thuiswerkt. Als je dit belangrijk vindt, zoek dan een werkgever die veel aandacht besteedt aan verbonden met elkaar blijven, ook digitaal. 

3. Wees jezelf 

Kan je jezelf zijn op je werk? Dit komt ten goede aan jouw werkgeluk. Het kost veel energie wanneer je niet jezelf kan zijn op de werkvloer. Als jij je op je gemak voelt, geeft je werk en het contact met collega's meer voldoening en energie. 

Extra Talent Team DSC 7802 HR

4. Fijne werksfeer 

Vaak ben je meer jezelf als je je veilig voelt. Daarom draagt een fijne werksfeer bij aan hoe jij je gedraagt bij collega's. Niks is leuker dan je werk te doen in een sfeer die bij je past. Misschien vind jij het belangrijk om af en toe flink te lachen met je collega's. Als je de baan hebt gevonden met de perfecte werksfeer, stijgt je werkgeluk gegarandeerd! 

5. Beloningen 

Het is altijd fijn om beloond te worden voor je werk, toch? Of dit nou een complimentje van je leidinggevende is, een tevreden klant of een bonus, je voelt je gewaardeerd voor wat je doet. Een blijk van waardering wordt misschien snel vergeten. Als je het zelf fijn vindt om beloond te worden voor je werk, geef dit dan  aan. En spreek je ook uit als jouw collega goed werk heeft geleverd. Jouw collega's waarderen een compliment waarschijnlijk net zo erg als jij! 

Heeft het voorproefje gesmaakt?  

Dan zoeken wij jou als onze nieuwe collega! Bij Extra Talent staat jouw ontwikkeling centraalmet een persoonlijk ontwikkelplan zorgen we dat jij blijft groeien. Ook jezelf zijn is belangrijk, Corporate Recruiter Demi: “Bij Extra Talent hoef je je niet anders op te stellen, je kunt gewoon lekker jezelf zijn.” Ben je ten slotte niet vies van een potje fanatiek pingpongen? Klik op de button en check onze openstaande vacatures! 

Bekijk onze vacatures!