De juiste match maken tussen bedrijf en talent? Remco weet hoe

16 maart 2021

Even voorstellen 

Remco is verantwoordelijk voor ons label ‘Financieel-Controlling. Een deel van zijn werk bestaat uit het zoeken van de beste financiële talenten. Het liefst heeft hij de hele dag door gesprekken met talenten over hun wensen, kennis en ambities. Dit geldt ook voor de gesprekken die Remco voert met verschillende bedrijven in de financiële sector. Doordat hij zijn eigen portfolio opbouwt, heeft hij veel vrijheid, flexibiliteit en een groot netwerk. 

 

Hoe is het om te werken als Consultant Financieel-Controlling bij Extra Talent? 

Iedere dag is anders. Mijn collega’s en ik beginnen altijd met een kopje koffie en een gezellig praatje. Op dit moment doen we dit via Teams. Dat maakt het trouwens niet minder gezellig. Aan het begin van mijn werkdag maak ik een lijstje met mijn doelen voor die dag. Doordat wij bij Extra Talent ons eigen portfolio opbouwen, ben ik constant in contact met bedrijven en talenten. Ik ben dan ook een groot deel van de dag bezig om nieuwe contacten te benaderen en te bespreken hoe wij kunnen helpen met het vinden van de juiste collega of de perfecte baan.” 

 

Welk verhaal is je bijgebleven van de afgelopen tijd? 

De werkgever van een van mijn kandidaten is recent failliet gegaan, waardoor hij na 29 jaar bij deze werkgever ineens op straat stond. Dat is natuurlijk heel vervelend. Toen deze kandidaat bij mij kwam, dacht ik gelijk aan een bedrijf dat op zoek was naar iemand met veel ervaring. Ik heb beide partijen bij elkaar gebracht en drie weken na de intake was mijn kandidaat aangenomen. Hij zei dat hij zijn droombaan had gevonden! Ook het bedrijf was blij met dit talent en vond hem een absolute aanwinst. Nu werken ze nog steeds met veel plezier samen. Dat is altijd erg leuk om te horen!  

 

Heb je ooit geen perfecte match kunnen maken voor een bedrijf? 

Nee, nog nooit. Ik ben ervan overtuigd dat de aanhouder wint en je altijd terugkrijgt wat je geeft. Zolang de vacature nog niet is ingevuld, blijf ik zoeken naar de juiste match. Het komt natuurlijk wel eens voor dat een klant zelf de match al heeft gevonden, dat geeft ook helemaal nietMaar ik heb nog nooit hoeven zeggen dat de stoel voorlopig leeg moet blijven, omdat ik niemand heb kunnen vinden. En daar ben ik dan ook heel blij mee. 

 

Hoe ervaar jij  je werk in coronatijd? 

“De inslag van corona is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Van werken en pingpongen met mijn collega’s op kantoor, naar werken in de slaapkamer terwijl mijn kinderen ook thuis waren. In plaats van collega’s die vragen of ik nog een kopje koffie lust, vroegen mijn kinderen: Papa, ik lust wel een glaasje limonade. Dat was even wennen.”

 

 

Bent u op zoek naar het talent dat past bij uw bedrijf?

Remco helpt u graag met de zoektocht. Wie weet vindt hij al snel de juiste match.

Neem direct contact op met Remco