Gedetacheerd via Extra Talent? Dit kun je verwachten.

28 juli 2023

Daar zit je dan. Je hebt net jouw contract ondertekend en gaat bijna aan de slag bij jouw nieuwe werkgever. Spannend! Maar wat kan je in de komende 6 maanden verwachten van Extra Talent tijdens je detacheringsperiode? Berry, Consultant Supply Chain Tiel, en Daisy, Consultant Logistiek Eindhoven geven een kijkje in hun werkwijze.

Tijdens je intakeperiode maak je kennis met jouw consultant. Jullie gaan samen op zoek naar jouw droombaan! Berry vertelt hoe hij dit doet met zijn kandidaten. “Ik heb altijd wel echt een goede connectie met mijn kandidaten. Best wel persoonlijk, een soort kleine vriendschap. Dat probeer ik altijd op te bouwen, ook al is het maar voor een korte tijd.” Naast iemand die je helpt met het vinden van je nieuwe baan heb je als werkzoekende dus ook een contactpersoon die je helpt met verschillende zaken. Zo heeft Berry weleens zijn kandidaat met de auto gebracht bij een sollicitatiegesprek.

Je eerste week

Daar ga je dan, je eerste ochtend bij je nieuwe werkgever. Spannend voor jou maar ook voor jouw consultant! “De eerste week is wel het belangrijkst. Dus de eerste dag proberen we altijd contact te hebben en dan geef ik in dat gesprek ook aan: mochten ze deze week ergens tegenaan lopen, laat het me dan weten”, vertelt Berry. Hij belt altijd zijn kandidaten voordat ze beginnen op hun eerste dag om te checken of alles goed gaat en of ze er zin in hebben. Daarnaast probeert hij ook aan het einde van de eerste week een gesprek in te plannen.

Foto Berry Blog

“Als je ergens komt te werken, ben ik jouw contactpersoon. Dus zijn er dingen die jij graag wilt overleggen, I’m the man”. - Berry

Foto Daisy Blog

Na je eerste maand

Je eerste weken zijn he-le-maal goed gegaan, je zit op je plek. Fijn! Maar dat betekent niet dat je niets meer hoort van jouw consultant. Na de eerste 4 tot 6 weken van de detacheringsperiode is namelijk het eerste evaluatiegesprek. “Het geeft de kandidaat een vertrouwd gevoel om elkaar ook weer gezien te hebben” zegt Daisy. De band met haar kandidaten vindt zij erg belangrijk. “Ik leer zo ook de bedrijven beter kennen”. Vragen zoals: hoe was je eerste maand, hoe was je inwerktraject en kan Extra Talent nog ergens bij helpen, worden behandeld tijdens deze eerste evaluatie. En natuurlijk wordt er ook wat gekletst. Op de helft van de detacheringsperiode is er ook nog een tussenevaluatie.

Het einde van je detacheringsperiode

‘Time flies when you’re having fun!’ Het einde van je detachering via Extra Talent is in zicht. Bitterzoet natuurlijk, maar ook in de laatste periode is jouw consultant er om je te helpen. Goed nieuws, waarschijnlijk word je overgenomen door jouw werkgever! Dit gebeurt bij Extra Talent namelijk na 96% van de detacheringen. Ook in dit proces krijg jij begeleiding. Daisy legt uit hoe zij dit doet: “Hé je wordt bijna overgenomen, zal ik even met je gaan zitten? Dan kunnen we alvast wat dingen bespreken." Hierna volgt er nog één eindevaluatie, hier worden dingen als jouw overname besproken en wie weet, neemt jouw consultant ook nog eens een lekker stukje taart mee.

Ben jij helemaal klaar voor een nieuwe baan?

Bekijk dan de vacatures door op de onderstaande button te drukken! 

Openstaande vacatures