Hey Juridisch student! Zo heb jij nu al een streepje voor bij werkgevers.

1 september 2023

Tijdens je studie is jouw focus vooral met je neus in de boeken zitten. Maar jouw entree op de arbeidsmarkt zit er ook al aan te komen. Wat kan je nu doen tijdens je studie om jezelf extra goed te positioneren voor toekomstige werkgevers?

Stages

Niet voor elke studie in de juridische sector zijn stages verplicht, maar het is zeker aan te raden om elke kans op praktijkervaring aan te grijpen! Tijdens stages kun jij je theoretische kennis omzetten in praktijkervaring, en dit is op de arbeidsmarkt enorm waardevol. Voor veel ondersteunende functies binnen de juridische sector geldt dat stages niet alleen aanbevolen zijn, maar zelfs verplicht.

DSC 2565

Werkstudenten

Heb jij tijdens je studie helemaal geen tijd om stage te lopen? Veel studenten kiezen er dan voor om naast de studie aan het werk te gaan als werkstudent bij een juridisch bedrijf. Zo word je één of twee dagen per week betrokken bij een organisatie. Of het nu gaat om administratieve taken of andere ondersteunende werkzaamheden, álle praktijkkennis is mooi meegenomen en staat ook nog eens goed op je cv! Heb jij het zo druk met je studie dat je geen tijd hebt om aan de slag te gaan als werkstudent? Sommige studenten kiezen er dan voor om tijdens de zomervakantie bij een juridische organisatie aan het werk te gaan.

Studieverenigingen

Studieverenigingen voor juridische studies bieden meer dan alleen sociale evenementen. Ze bieden naast een gezonde dosis gezelligheid ook veel mogelijkheden om mee te doen aan studie gerelateerde activiteiten. Zo organiseren studieverenigingen vaak interessante lezingen of inhoudsdagen. Je kan op deze manier ook weer connecties leggen met mensen uit de praktijk, wat natuurlijk altijd handig kan zijn. Veel starters zetten dan ook op hun cv dat zij bij een studievereniging betrokken zijn geweest.

Honoursprogramma's

Voor veel studenten is de studielast al zwaar genoeg. Maar heb jij het gevoel dat er nog wel een schepje bovenop kan? Voor studenten die een extra uitdaging zoeken, worden er voor bepaalde studies ook honoursprogramma's aangeboden. Een honoursprogramma is een aanvullend programma waarmee studenten die uitblinken tijdens hun studie, hun professionele en academische vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Dit is alleen niet voor elke student weggelegd en de programma's hebben dan ook een selectieprocedure op basis van je motivatie en behaalde cijfers. Het doorlopen van een honoursprogramma kan je dan dus zeker laten uitblinken bij toekomstige werkgevers!

DSC 2410

Klaar om te solliciteren?  

Klik dan op de onderstaande button en laat vrijblijvend een open sollicitatie achter. Eén van onze juridisch consultants helpt je graag verder!

Open solliciteren