“Ik mis de horrorfile”

Terwijl de kerstliedjes mij om de oren vliegen op kantoor, kijk ik naar buiten en zie ik sneeuw. Een mooi wit verschijnsel wat vroeger 2 maanden lang bleef liggen. Vandaag de dag is dat anders. De laatste voorspelling is dat het waarschijnlijk allemaal vannacht of morgen weer verdwijnt. En maar goed ook, want we zijn in rep en roer!


Dit deed mij denken aan een file enkele jaren geleden. Ik woonde toen nog met twee huisgenoten in het hartje van Rotterdam. Eén kwam sowieso nooit het huis uit en mijn andere huisgenoot was net als ik freelancer. Slim dat wij waren op een besneeuwde dag, besloten we vanuit huis te werken. Het kan ook zijn dat ik gewoon geen klus had, dat terzijde. Destijds was er nog geen Netflix, dus de kans zal groot geweest zijn dat we Oprah aan het kijken waren. Alleen het nadeel daarvan was dat je reclames had en af en toe het nieuws.


Zelfs onze kluizenaar kregen we in een jas gehesen en we zijn de auto in gestapt


Tot onze verbazing hoorde wij op dit nieuws dat de spits een record aan het bereiken was. Als het door zou gaan op dat tempo, werd zelfs de drukste avondspits ooit bereikt. We twijfelden geen moment. Zelfs onze kluizenaar kregen we in een jas gehesen en we zijn de auto in gestapt. We reden de Erasmusbrug op en we stonden direct vast. Als kleine kinderen die na anderhalf uur wachten voor de achtbaan eindelijk hun rondje in “de python” achter de rug hadden zaten we te juichen in de auto. We deden er aan mee. Een half uur later en net de overkant van de brug bereikt, kwam het goede nieuws naar voren. Het was de drukste avondspits ooit met bijna 1000 kilometer file verspreid door het land. Hij werd zelfs bestempeld als horrorfile. En wij stonden er maar mooi in!


Helaas zijn er tegenwoordig waarschuwingscodes die dit proberen te voorkomen. Geel negeren we eigenlijk allemaal, oranje wordt serieus en rood benaderd het einde der tijden. Vandaag is het rood. Het kantoor is half leef en mensen werken vanuit huis. Jammer, want ik heb het laatste filerecord gemist en ik wil hem terugpakken.


Dan maar meezingen met Mariah Carey. Er is toch niemand die het hoort 😊

11 december 2017 – Vincent Hollander. Vincent is Talent Coach bij Extra Talent. Hij is op zoek naar leuke collega’s! Ben jij of ken jij iemand? Bekijk hier onze vacatures en reageer!