Ontmoet Valerie en Eefje

Ontmoet Valerie en Eefje, twee van dé gezichten van Extra Talent!

 

“Ik ben trots op mezelf dat ik toch die overstap heb gemaakt om hier aan de slag te gaan bij Extra Talent. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Dat weet je eigenlijk nooit, maar je moet je gevoel volgen.”

 

Ja, je gaat solliciteren voor een functie binnen Extra Talent! Lekker, goed bezig! Maar met wie heb je het gesprek? Even snel kijken op LinkedIn. Facebook en Instagram pakken we er ook maar even bij. Nog even intikken op Google. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Na het lezen van deze blog weet je alles over Corporate Recruiters Valerie Visser en Eefje Wensing. Wel zo leuk!

 

Even voorstellen

 

Valerie en Eefje zijn verantwoordelijk voor al het eigen personeel binnen Extra Talent. Hun werkzaamheden: selecteren van het geschikte personeel, uitnodigen op gesprek en uiteindelijk een mooi aanbod doen. Ook zorgen ze ervoor dat alle documenten door ons nieuwe teamlid wordt opgestuurd. Anders kan er geen contract worden gemaakt. Verder denken zij ook mee over onze eigen marketing. Tenslotte zijn zij het die het bedrijf aan mensen moeten presenteren.

 

Wat is het leukst om te doen buiten werktijd?

 

Valerie: “Tegenwoordig ga ik heel veel uit eten en ik hou van strandwandelingen. O, en ik ben gek op kaas. Alle soorten! – Vraag hier niet naar, want je praat minstens een halfuur over kaas – Ik hou gewoon van eten. Uitgebreid koken vind ik dan ook erg leuk om te doen. Verder doe ik af en toe aan Yin Yoga om te ontspannen.”

 

Eefje: “Ik hou van reizen, naar de stad gaan, lekker uit eten of naar het bos met mijn nieuwe puppy! En met mijn vriend natuurlijk. Ook ga ik graag met vriendinnen op stap. Verder doe ik aan fitness en ga ik één keer per week naar een personal trainer. Mijn lievelingseten? Aziatisch! Mijn schoonouders zijn namelijk Moluks en dat betekent: lekker eten!”

 

“De afwisseling van de werkzaamheden vind ik enorm leuk, het hele proces van A tot Z. Waaronder ook het schakelen met verschillende afdelingen.”

 

Hoe lang werken jullie hier nu en wat deed je hiervoor?

 

Valerie: “Ik werk hier nu sinds oktober. Hiervoor was ik recruiter bij een uitzendbureau, maar ik voelde dat ik niet op m’n plek zat. Toch was ik niet actief op zoek. Marlies, de Recruitment Manager binnen Extra Talent, heeft mij toen benaderd via LinkedIn en hier heb ik op gereageerd. Ik twijfelde wel, maar dat was meer omdat ik niet de verkeerde keuze wilde maken. Gelukkig heb ik de knoop doorgehakt om naar Extra Talent te gaan.”

 

Eefje: “Ik werk hier sinds maart, maar in deze functie pas sinds november. Eerst was ik Consultant Supply Chain in Breda. Ik merkte dat ik het echte recruitment leuker vond dan het contact met de klant. De vacature Corporate Recruiter kwam open te staan en toen dacht ik, die kans moet ik grijpen.”

 

Wat vinden jullie het leukste aan je werk?

 

Eefje: “De afwisseling van de werkzaamheden vind ik enorm leuk, het hele proces van A tot Z. Waaronder ook het schakelen met verschillende afdelingen. Gesprekken voeren met kandidaten is ook één van de dingen die ik echt leuk vind. Het zijn namelijk persoonlijke gesprekken. Zo leer je mensen beter kennen, maar je leert er zelf ook veel van.”

 

Valerie: “Collega’s! Ook vind ik gesprekken voeren met kandidaten leuk en het bewaken van het proces. Eigenlijk wat Eefje ook al zegt.”

 

Waar zijn jullie het meest trots op?

 

Eefje: “Mijn persoonlijke groei, waar ik nu ben.”

 

Valerie: “Ik ben trots op mezelf dat ik toch die overstap heb gemaakt om hier aan de slag te gaan bij Extra Talent. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Dat weet je eigenlijk nooit, maar je moet je gevoel volgen. Ook ben ik door Marlies binnen 2 weken ingewerkt, omdat ze daarna met verlof ging. Gelukkig ben ik snel geaard en gaat het goed.”

 

- Met andere woorden, wees gewoon trots op jezelf! –

 

Hoe bereid je jezelf voor op een sollicitatiegesprek? Hebben jullie tips?

 

  1. Bereid jezelf voor door de website en social media te bekijken van het bedrijf waar je langsgaat.
  2. Maak voor jezelf duidelijk wie je bent, wat je wilt en waar je goed én niet goed in bent;
  3. Kom representatief naar een gesprek.
  4. Wees jezelf en eerlijk.
  5. Relax! Het gaat om een gesprek en geen kruisverhoor. Zie het als een kennismaking en kijk of het een match is van beide kanten en niet alleen vanuit de organisatie. Jij hebt er namelijk ook iets over te zeggen.

 

Waar ben je voor het laatst op vakantie geweest?

 

Valerie: “Met familie! Met z’n zesjes zijn we een week in Frankrijk geweest. Het huis zijn we bijna niet uit geweest. Lekker relaxed…”

 

Eefje: “We gaan al 20 jaar naar Kroatië met de hele familie (neven, nichten, gewoon iedereen). Dit jaar voor het eerst met m’n zus en haar pasgeboren kindje.”

 

Wil jij dat Valerie en Eefje jouw collega’s worden? Neem dan contact op met Valerie of Eefje en ga in gesprek. En heb je ook een milde kaasverslaving of ben je dol op puppy’s? Dan heb je natuurlijk een streepje voor 😉