Van Media en Cultuur naar Consultant Supply Chain!

Aangenaam, Fleur Beentjes, Supply Chain Consultant bij Extra Talent. Even eerlijk, tot 2 maanden geleden had ik nooit gedacht dat ik me op deze manier zou voorstellen. Oorspronkelijk ligt mijn studieachtergrond in de filmindustrie. Met goede moed begon ik na mijn bachelor Media en Cultuur aan de UvA aan de Master Filmstudies. Helaas bleek deze master me te analytisch en wilde ik de praktijk in. Na een stageperiode en een project waar ik wel voor betaald werd, dacht ik dat ik wel binnen was. Niet dus. Verkeerde mensen op het verkeerde moment, laten we het daar bij houden.

Ik pakte mijn oude horecabaantje weer op en begon met zoeken naar iets nieuws. Door mijn HR vriendinnen begon mijn aandacht zich op arbeidsbemiddeling te richten. Toevallig zag ik de advertentie van Extra Talent op LinkedIn en ik reageerde meteen. De rest is geschiedenis kun je nu wel zeggen. Na het intakegesprek mocht ik door naar de assessmentronde. Gelukkig had ik me hier op voorbereid, want ik kan je zeggen dat die tests niet makkelijk zijn! Dolblij was ik toen ik hoorde dat ik kon beginnen. Heel spannend, omdat dit natuurlijk heel ander werk dan de filmindustrie is.

Nu ik ongeveer 2 maanden aan het werk ben, begin ik wel wat gelijkenissen te zien. Je moet snel en direct kunnen handelen en natuurlijk een beetje commercieel ingesteld zijn. Makkelijk een praatje kunnen houden met kandidaten en bedrijven overtuigen dat Extra Talent het beste arbeidsbemiddelingsbureau van Nederland is hoort, immers tot je dagelijkse werkzaamheden. Wat ik de afgelopen tijd vooral geleerd heb zijn opnieuw schrijven en luisteren. En dat nog tegelijk ook! Vacatures schrijven met een leuke en originele twist, profielteksten schrijven van kandidaten waarin ze optimaal tot hun recht komen en het luisteren naar de werkervaring van kandidaten tijdens intakegesprekken, het hoort er allemaal bij. Elke dag is anders en het creatieve brein wordt flink getriggerd.

Ik ben heel blij met de nieuwe collega’s die ik nu heb. Ik heb me nooit als een groentje gevoeld toen ik net begon. Iedereen behandelde me als een volwaardige collega, zonder vooroordelen. En dat is eigenlijk precies hoe we ook met onze klanten en kandidaten om gaan. We bieden een luisterend oor en willen het beste voor alle partijen. En dat maakt dit werk zo dankbaar en leuk!

December 2017 - Deze blog is geschreven door Fleur Beentjes | Consultant Supply Chain in Amsterdam. Klik hier om in contact te komen met Fleur via LinkedIn!