Verdwaald in de vacaturejungle? Zó vond Sterre haar eerste baan.

21 oktober 2022

De vacatures vliegen je om de oren en je telefoon staat roodgloeiend met werkgevers die jou allemaal willen hebben als versterking voor hun organisatie. Dat is de realiteit voor veel net-afgestudeerden die de arbeidsmarkt voor de eerste keer binnenstappen. Hoe kom je erachter welke baan en werkgever bij jou passen? Janine, Consultant Juridisch bij Extra Talent, hielp Sterre aan haar eerste baan als Juridisch Secretaresse. Wij vroegen aan Sterre hoe ze de zoektocht naar haar eerste baan heeft ervaren.  

 

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Sterre? Bekijk de video! Vers uit de schoolbanken

Wanneer je net uit de schoolbanken komt, kan het lastig zijn om te ontdekken welke baan en werkgever bij je passen. Sterre vertelt hierover: “Ik heb de hbo-opleiding Rechten gedaan en toen ik afstudeerde, was het best wel even zoeken om te ontdekken wat ik precies wilde. Ik kwam in een waas terecht van ongelooflijk veel banen.” 

 

“Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Extra Talent". En zo vond Sterre al snel de baan die perfect bij haar past. “De zoektocht naar een baan werd door een aantal aanbiedingen meteen een stuk concreter voor mij, waardoor ik ook beter wist wat er mogelijk is op de arbeidsmarkt. Want als je nog aan het studeren bent, denk je hier nog niet over na.”

Eerste en laatste gesprek

Lang duurde het niet voordat Sterre haar eerste kennismakingsgesprek had bij een potentiële werkgever. “Janine bood mij direct drie goede opties aan, dat was heel fijn. Toen ik het eerste kennismakingsgesprek had, voelde het voor mij zo goed, dat de andere gesprekken niet meer nodig waren.”

Interview Sterre 2 (1)

Of Sterre op haar plek zit? Dat is wel duidelijk. “Ik ben werkzaam binnen het ondernemingsrecht en daar heb ik heel veel over geleerd. Ik doe veel secretarieel werk, maar ik leer ook veel over de inhoud van de zaken. Mijn werkzaamheden vind ik over het algemeen superleuk én ik heb ook hele fijne collega's.”

Op zoek naar dé (eerste) baan voor jou?

Wij leren je graag kennen. Voordat je het weet, zit je net als Sterre aan tafel met je nieuwe werkgever. Klik op de button voor alle openstaande vacatures in jouw vakgebied.  

Onze vacatures