Zó zorgt Renata voor de perfecte match binnen Accountancy

18 juni 2021

Renata is Consultant Accountancy bij Extra Talent. De perfecte match maken tussen kandidaat en accountantskantoor, daar gaat ze voor. Haar geheim? Lees verder hoe Renata een match tot stand brengt.

Binnen de accountancy is de vraag naar kandidaten zeer groot. Renata: “Je kan spreken van een competitieve markt, waarbij de vraag groter is dan het aanbod. De grotere kantoren binnen de accountancy hanteren een aantal minimale vereisten waaraan kandidaten ‘moeten’ voldoen, zoals opleiding en werkervaring.”

 

Inspelen op afname van eisen

De laatste jaren is een verschuiving te zien binnen de markt. De keiharde eisen die aan kandidaten gesteld worden, nemen wat af. “Een paar jaar geleden werd er nog vaak minimaal drie jaar werkervaring gevraagd. Nu is dat al vanaf een jaar ervaring. Ik merk dat er steeds flexibeler gekeken wordt naar een kandidaat.” Ook worden kandidaten minder enkel om opleiding afgewezen. “Vaak valt het goed te onderbouwen aan een kantoor waarom een kandidaat bijvoorbeeld niet heeft doorgestudeerd. Daar ligt mijn toegevoegde waarde als Consultant voor een kandidaat.”

 

“Heb je niet doorgestudeerd? Dit valt vaak goed te onderbouwen. De keiharde eisen die gesteld worden nemen wat af.”

 

Telefonische pitch als wapen

Wanneer Renata een goede kandidaat heeft gesproken, pitcht ze diegene telefonisch bij het kantoor. Ook als die persoon niet helemaal aan het plaatje van de werkgever voldoet. “Natuurlijk verwerk ik veel in het cv, maar het werkt veel beter om eerst even ‘in de bel te klimmen’.” Bij zo’n pitch licht Renata zowel ‘hard skills’ als ‘soft skills’ van de kandidaat toe. “Denk hierbij aan bijbanen die de kandidaat heeft gehad, of wanneer iemand op hoog niveau een sport heeft uitgeoefend. Dit zegt iets over discipline en gedrevenheid. De mentaliteit van de kandidaat wil ik overbrengen op de potentiële nieuwe werkgever.”

 

Open voor verschillende kandidaten

Cv zegt niet alles, daarom is de pitch een goede aanvulling. “Ik zie vaak dat kantoren tóch openstaan voor kandidaten, die zij op papier niet voldoende vonden. Ik help dus ook het kantoor om na te denken over een bepaalde kandidaat, waar zij mogelijk in eerste instantie niet aan zouden denken.”

 

Privésituatie in kaart

Daarnaast kijkt Renata uitvoerig naar de privésituatie van een kandidaat om de juiste match te kunnen maken. “Dit kan heel bepalend zijn. Bijvoorbeeld door de komst van een kind of een verhuizing.” Ook zijn meer flexibiliteit en betere arbeidsvoorwaarden bepalende aspecten in de zoektocht naar een geschikte werkomgeving. “Door juist te praten over dit soort aspecten, krijg ik direct een beter beeld bij de (on)mogelijkheden van het aanbod van kantoren voor de kandidaat.”

 

“Ik zie vaak dat kantoren tóch openstaan voor kandidaten, die zij op papier niet voldoende vonden.”

 

Stof tot nadenken

Met alle kennis over de branche en haar ervaring, weet Renata de perfecte matches te maken. “Ik probeer de kandidaat altijd te laten nadenken over wat passend is. Dat kan vaak verrassend uitpakken, omdat je de kandidaat ook uitdaagt na te denken over een geschikte werkomgeving en werkgever, in combinatie met zijn of haar persoonlijke situatie.”

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdagende functie binnen de accountancy?

Of kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw zoektocht naar de nieuwe collega die u nodig heeft? Neem contact op met Renata, ze kijkt graag mee. 

Neem direct contact op met Renata