Zet jouw collega in het zonnetje met deze tips

29 juli 2022

Je kent 'm vast wel. Die ene collega die altijd bereid is om jou te hulp te schieten en met iedereen rekening houdt. Hij of zij is de eerste die je steunt als je het moeilijk hebt en is altijd in voor iets leuks tijdens de werkdag. Tijd om jouw waardering te laten zien en deze fijne collega in het zonnetje te zetten! Wij hebben 3 handige tips voor je hoe je dit doet.

1. Weet wat je collega leuk vindt


Het is een goed idee om jouw collega een cadeautje te geven als blijk van waardering. Als je je collega goed kent, weet je vast welke interesses hij of zij heeft. Is je collega een echte boekenwurm, wijnproever of kattenmens? Laat je hierdoor inspireren voor een presentje. Zo geef je een echte persoonlijke verrassing. Dat zal gewaardeerd worden!

DSC 7524

2. Het hoeft geen cadeau te zijn

Je hoeft niet per se een cadeau te geven om jouw collega in het stralende middelpunt te zetten. Een leuke verrassing zit vaak al in de kleinste dingen. Versier bijvoorbeeld zijn of haar werkplek met zó veel ballonnen en confetti dat het bureau niet meer te zien is. Ben je wat beter met woorden dan met confetti? Schrijf dan een lief kaartje en bedank jouw collega voor alles wat hij of zij voor je doet. Een klein gebaar, maar succes gegarandeerd.

3. Denk out of the box

Hoe gekker de verrassing, hoe beter. Laat dus je fantasie de vrije loop om jouw collega te laten shinen. Transformeer bijvoorbeeld de wekelijkse vrijdagmiddagborrel naar een verrassingsfeestje voor collega's die jullie in het zonnetje willen zetten. Vraag vooral je andere collega's om mee te denken en bedenk samen een leuk plannetje voor jullie rotsen in de branding.

Werken met de leukste collega's?

Dat kan, want bij Extra Talent zoeken we nieuwe collega's die ons team komen versterken! We vinden het belangrijk dat iedereen gelukkig is op de werkvloer en zich gewaardeerd voelt, bijvoorbeeld door elkaar in het zonnetje te zetten. Bekijk onze vacatures via de button en check of jouw baan ertussen zit.  

Bekijk de vacatures