FAQ: maatregelen Extra Talent omtrent Corona

Natuurlijk houdt Extra Talent de ontwikkelingen rondom Corona goed in de gaten. Wij stellen de gezondheid van onze medewerkers, kandidaten en opdrachtgevers voorop. Daarom volgen wij ook de richtlijnen van het RIVM. Wat betekent dit voor jou? Lees hier de veel gestelde vragen inclusief de antwoorden.

 

Zijn de locaties van Extra Talent geopend?

De vestigingen van Extra Talent in Tiel, Breda en Eindhoven zijn minimaal gesloten tot en met 6 april. Extra Talent Amsterdam en Rotterdam zijn wel geopend, echter hier zal geen bezoek worden ontvangen. Dit doen op basis van het advies van het RIVM.

Gelukkig zijn wij wel nog gewoon telefonisch en via e-mail bereikbaar. Al onze medewerkers werken gewoon door. Een enkeling vanaf kantoor en de grote meerderheid vanuit huis.

 

Hoe neem ik contact op met Extra Talent?

Als je wil bellen met Extra Talent kan je gewoon naar de telefoonnummers van onze vestiging bellen. Wij zorgen ervoor dat je een consultant van die locatie te spreken krijgt. Je vindt op de contactpagina een overzicht van alle telefoonnummers.

 

Wat is het beleid van Extra Talent in de Coronacrisis?

Het advies van jouw opdrachtgever is leidend. Als hij zegt dat je thuis moet werken, dien je je daar aan te houden. Ook als je opdrachtgever aangeeft dat je op je werk moet verschijnen, dan zijn deze regels leidend.

 

Mijn opdrachtgever verplicht mij om naar mijn werkplek te gaan, maar ik voel me daar niet prettig bij. Wat moet ik doen?

Het beleid van jouw opdrachtgever is primair, dus deze volg je op. Als je niet ziek bent, maar ook niet wil werken, dan wordt dat gelijkgesteld aan werkweigering. In dat geval krijg je ook geen salaris.

 

Wanneer moet ik thuiswerken?

Het advies van het RIVM en de overheid luidt: werk thuis, als je dat kan! Hier staan wij als Extra Talent achter. In de beslissing of jij jouw werkzaamheden thuis kan uitvoeren, maakt jouw opdrachtgever de beslissing.

 

Wat te doen bij gezondheidsklachten?

Als je last hebt van klachten, zoals koorts, hoesten of kortademigheid, neem je ten eerste telefonisch contact op met je huisarts. Wellicht overbodig, maar zorg dat je zo min mogelijk contact hebt met anderen, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Bel ook jouw consultant om te overleggen wat je vervolgstappen worden.

 

Mijn vraag staat hier niet tussen. Hoe krijg ik meer informatie van Extra Talent?

Neem contact op met jouw consultant of ga naar de contactpagina. Wij zullen ons best doen om je zo snel mogelijk te helpen.