Lennart (Assistent Controller)

Lennart heeft zowel zijn mbo Administrateur en Bedrijfsadministrateur als zijn hbo Bedrijfseconomie (Finance and Control) diploma op zak. Al snel kwam Lennart tot het besef dat hij erg sterk is met cijfers en informatie snel eigen kan maken. In het eerste jaar van de opleiding Administrateur kon hij zijn broer al helpen met zijn huiswerk van het laatste jaar Bedrijfsadministrateur. Ook tijdens zijn hbo heeft hij medestudenten voorzien van bijles in SAP. De stages die hij heeft gedaan hebben zorggedragen voor een brede ervaring. Zo is hij werkzaam geweest in de basisadministratie (boeken van facturen, crediteuren/debiteuren) en heeft hij een groot aandeel gehad het optimaliseren van diverse (financiële) processen. Daarnaast heeft hij veel tijd besteed aan het opstellen en analyseren van periodieke rapportages. Met deze ervaring op zak is hij ondertussen al twee jaar werkzaam bij een productiebedrijf in de automotive waar hij al deze facetten nog meer eigen heeft kunnen maken. Omdat hij in zijn huidige functie, naar eigen zeggen, te veel bezig is met basisadministratie mist hij uitdaging en is hij op zoek naar een functie als Assistent Controller.

 

Lennart is een rustige, bedachtzame jongeman. Hij vindt het leuk om met cijfers te werken en zich bezig te houden met analyses en processen. Hier haalt hij ook het meeste energie uit. Hiernaast is hij enorm geïnteresseerd in IT. Lennart werkt graag in teamverband, hoewel hij niet snel op de voorgrond zal treden. Hij is het type dat graag anderen ondersteund door zaken zo duidelijk mogelijk te maken en processen efficiënter te maken. Nauwkeurigheid en accuratesse behoren daarbij tot Lennart zijn natuurlijke gedrag.

 

Lennart heeft een salarisindicatie van €2.800,- bruto per maand, heeft een opzegtermijn van één kalendermaand en is fulltime beschikbaar.

Werkzaamheden

  • Afstemmen en (in)boeken inkoopfacturen;
  • Goed- of afkeuren creditvoorstellen van leveranciers;
  • Telefonisch contact onderhouden met leveranciers met betrekking tot openstaande posten en creditfacturen;
  • Analyseren van facturatieprocessen;
  • Procesoptimalisatie factuur verwerking, logistiek facturatieproces;invoice matching en ageing;
  • Bevindingen procesoptimalisatie bespreken in managementoverleg;
  • Eindverantwoordelijke voor specifieke facturatie divisie, inclusief aansturen 3 medewerkers;
  • Onderhouden van tussenrekeningen.

Functie

Assistent Controller

Leeftijd

26

Woonplaats

Roermond

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels zeer goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en goed in geschrift.

Computervaardigheden

Excel, SPSS, Exact Online en Globe, SAP, Ognos 7.1, Blirt 2.0, CODA