Sina (Assistent Accountant)

Sina is momenteel bezig met het afronden van zijn scriptie dat het laatste onderdeel is van de hbo-opleiding finance & control. Zijn centrale vraag luidt: “hoe kan een verbetering van management rapportage ervoor zorgen dat het bestuur tijdig kan reageren op bedrijfsontwikkelingen”. Ten behoeve daarvan voert Sina gesprekken met bestuursleden, directeuren en financieel managers. Hierdoor traint hij zichzelf om te kunnen schakelen met functionarissen van verschillende niveaus. Zijn scriptie voert hij uit bij een klant van een top tien accountantskantoor. Tijdens zijn studieperiode heeft Sina voor meerdere bedrijven gewerkt zowel in financiële als niet financiële functies. Hij heeft voldoende ervaring met inboeken, verwerken en bewaken van facturen. Sina is per september 2019 beschikbaar om te starten als finance professional en heeft een salarisindicatie van € 2.500 op basis van 40 uur.

Sina zijn grootste kracht is zijn doorzettingsvermogen, dat is de smeerolie voor zijn motor. Zodra hij een doel heeft gesteld, of een doel heeft gekregen, stopt hij niet totdat zijn doel behaald is. Hij heeft een mindset waar weinig aan gesleuteld hoeft te worden. En daar zijn er tegenwoordig weinig van. Omdat hij zo’n doorzetter is functioneert hij goed in teamverband. Daarnaast kan hij zich goed inleven in een ander, zonder dat hij daar emotioneel bij betrokken raakt. De meeste mensen in zijn omgeving vinden hem daarom een prettig persoon en ik ben het daarmee eens. Hij straalt rust uit, hij komt over als een vrolijk persoon en hij heeft een servicegerichte instelling. Ik ben enthousiast over Sina omdat ik zijn potentie zie. Gezien zijn eigenschappen adviseer ik Sina om te kiezen voor een rol waarin hij uiteindelijk in een adviserende rol terecht zal komen. Maar uiteraard heeft hij de keuze om zelf zijn carrière in te richten. Sina staat daarom open voor verschillende functies en zal zijn keuze baseren op basis van gevoel.

Werkzaamheden

  • "Hoe kan een verbetering van managementrapportage ervoor zorgen dat het bestuur tijdig kan reageren op de bedrijfsontwikkelingen"?
  • Interviews houden met functionarissen vanaf managementniveau en hoger
  • Uitwerken van interviews en samen met het theoretisch kader tot aanbevelingen komen. 

Functie

Assistent Accountant

Leeftijd

26

Woonplaats

-

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

-

Computervaardigheden

-