Soetan (Financial Controller)

Soetan is in het bezit van een master Finance & Investments en een bachelor International Business Administration op universitair niveau. Na het behalen van zijn master wilde hij een tijdelijk vrijwilligersproject in Azië doen als maatschappelijk werker. Omdat hij hier veel plezier aan beleefde heeft hij later besloten om hier een betaalde baan aan te nemen. Na enkele jaren wilde hij terug naar Nederland om zijn financiële carrière te starten in het bankwezen. Hij wilde ervaren hoe het is om in deze branche te werken. Omdat hij zich niet thuis voelde in deze cultuur en de branche niet aansluit op zijn ambities heeft hij later de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven als Financial Controller. In deze functie verzorgt hij de volledige financiële administratie. Van het ondersteunen op de debiteuren- en crediteurenadministratie tot het consolideren van diverse internationale entiteiten, winst- en verliesrekeningen opstellen op basis van balansen in verschillende talen en met uiteenlopende valuta's (van Nederlands en Spaans tot Zuid-Amerikaans en Chinees). Ondanks zijn wat geringe ervaring opereert Soetan als een volwaardig Financial Controller. Omdat hij momenteel twee uur enkele reis van zijn werk vandaan woont wordt de reisafstand ondoenlijk. Soetan is zeker bereid om te verhuizen voor zijn werk, echter trekt de omgeving van zijn huidige werkgever hem niet. Hierdoor is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Soetan is een erg intelligente en communicatief zeer vaardige man. Hij spreekt drie talen vloeiend en kan hierdoor ook goed uit de voeten in een internationale omgeving. Soetan is een ondernemer en houdt niet van stilzitten. Hij neemt veel initiatieven en zoekt proactief naar werk en zoekt hierin ook de uitdaging op. Zo heeft hij in zeer korte tijd en met minimale begeleiding zijn huidige, vrij complexe, takenpakket volledig eigen weten te maken. Het continu ontwikkelen van zichzelf is erg belangrijk. Soetan legt snel connecties tussen complexe cijfers en vraagstukken. Zo heeft hij geen moeite met het opstellen van rapportages op basis van diverse balansen in (onder andere) de Chinese en een Zuid-Amerikaanse taal met bijbehorende lokale valuta. Soetan heeft een duidelijke mening en staat stevig in zijn schoenen. Hij zal het daarom niet laten om ongevraagd te adviseren maar laat hierin altijd ruimte voor discussie. Overwerken in de avonden of weekenden is nooit een probleem voor Soetan, die zich voor de volle 100% stort op zijn carrière. 

Soetan heeft een bruto salarisindicatie van € 3.250,- per maand en is met een opzegtermijn van één maand fulltime beschikbaar. Daarnaast is Soetan bereid om te verhuizen voor zijn nieuwe baan om de mogelijke reistijd te verkorten.

Werkzaamheden

 • Verzorgen van algehele financiële administratie;
 • Debiteuren- en crediteurenadministratie;
 • Inkoop- en verkoopboek;
 • Bank- en memoboekingen;
 • Beheer tussenrekeningen;
 • Opstellen van cashflow- en liquiditeitsprognoses, forecast en budgetteringen;
 • Opstellen van maand-, kwartaal-, en jaarrekeningen;
 • Verzorgen van consolidaties van diverse internationale vestigingen (wereldwijd, diverse valuta's en talen);
 • Controle op diverse internationale administraties in diverse talen en met diverse valuta's;
 • Analyseren van cijfers en rapportages;
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van CFO op basis van analyses en bevindingen;
 • Verzorgen van aangiftes btw en inkomsten-, omzet-, en vennootschapsbelasting;
 • Onderhouden van contacten met leveranciers, klanten en directie; 
 • Ad-hoc werkzaamheden direct onder CFO. 

Functie

Financial Controller

Leeftijd

34

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Cambodjaans uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

Exact, Cargowise, SPSS 14.0, Agresso, Aaro, Palette, WFT Basis, Schade Particulieren, Consumptief K