Ronald (Controller)

Ronald heeft meer dan 30 jaar ervaring in de financiële branche. Hij is begonnen als Assistent Accountant waarin hij verantwoordelijk was voor de controlewerkzaamheden van diverse bedrijven. Na 10 jaar heeft hij een overstap gemaakt van de controlepraktijk naar een relatie uit de controlepraktijk. Hier was hij verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie samen met een team van 3 medewerkers. Zijn voornaamste werkzaamheden hier waren het bijhouden van de maandrapportages, het samenstellen en controleren van de jaarrekeningen, het uitvoeren van de btw-aangiftes en de loonbelastingaangiftes. Ronald heeft deze werkzaamheden altijd met veel plezier uitgevoerd alleen nadat hij verhuisd is vond hij de afstand naar zijn werk te lang.

Hierom is hij na 10 jaar overgestapt naar een internationale groothandel met dochtermaatschappijen in meerdere Europese landen waarin hij werkzaam is als financieel controller/ manager reporting. Hij is hier verantwoordelijk voor de afdeling grootboek en de complete geconsolideerde rapportage van de moedermaatschappij inclusief de geconsolideerde jaarrekening. Buiten dit is hij ook nog verantwoordelijk voor werkzaamheden zoals de jaarlijkse begroting, btw-aangiftes en het opstellen van de liquiditeitsbegrotingen. Ronald werkt hier al 17 jaar met veel plezier maar is toe aan een baan dichter bij huis waarin hij zijn echte "hands on" mentaliteit weer kan gebruiken. Hierdoor is Ronald opzoek naar een nieuwe stap in zijn carrière als financieel controller.

Ronald is een zeer vriendelijke man met een erg open persoonlijkheid. Hij praat gemakkelijk en is communicatief erg sterk. Tevens is hij erg behulpzaam, dit zie je terug in zijn werk waar hij naast zijn normale werkzaamheden ook nog het SAP ERP systeem uitlegt aan zijn Europese collega's. Daarnaast gaat Ronald altijd erg nauwkeurig en netjes te werk. Hij vindt het leuk om zich echt in te zetten voor een bedrijf en om iets te kunnen bijdragen.

Ronald heeft een opzegtermijn van 1 maand, en een salaris indicatie van € 4.200,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Samenstellen van geconsolideerde jaarrekening 
  • Opstellen van maandelijkste resultaatoverzichten
  • Jaarlijkse begrotingen opstellen
  • Btw-aangifte verzorgen van diverse bedrijven behorend tot de groep
  • Onderhouden van contacten met de accountant
  • Uitvoeren diverse interne controles en verbeteren van administratieve processen
  • Maken van diverse managementrapportages
  • Liquiditeitsbegrotingen opstellen
  • Het opleiden van collega's uit Duitsland en Spanje in het SAP ERP software systeem 

Functie

Controller

Leeftijd

54

Woonplaats

Putte

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Duits en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, H&L, Navision, MS Office