Lars (Backoffice medewerker)

Lars is onlangs afgestudeerd aan de hogeschool van Amsterdam en heeft daarmee zijn hbo-diploma bedrijfseconomie in de pocket. Zijn meeloopstage heeft hij gevolgd bij Een internationale autodealerdealer waar hij ervaring heeft opgedaan met het verwerken van bankboekingen, het inboeken van inkoopfacturen en rapportages opstellen over de openstaande posten debiteuren en crediteren. De internationale autodealer was zo tevreden over Lars dat ze hem in oktober 2018 hebben benaderd om daar te komen werken (bijbaan) en zijn afstudeerscriptie uit te voeren. Tijdens zijn tweede periode bij de internationale autodealer heeft hij ervaring opgedaan met het beoordelen van lopende kredieten, rapportages opstellen over de bevindingen m.b.t. lopende kredieten, vaststellen welke kredietlimieten overschreden zijn, verantwoording opvragen bij bedrijven die de limieten hebben overschreden en voorstellen doen ten behoeve van het verhogen of verlagen van overschreden, dan wel niet-volledig benutte kredieten. Daarnaast mocht hij presentaties opstellen over de solvabiliteit van de klanten en zocht hij betalingsverschillen uit en voerde tevens de correcties door in het grootboek. Ook heeft Lars regelmatig een presentatie gegeven aan het team, inclusief de CFO en Director, over zijn opgestelde rapportages. Lars is een gevorderde Excel gebruiker en heeft ervaring met bijvoorbeeld verticaal zoeken, draaitabellen maken en in de toekomst wilt hij het maken van bijv. macro’s beheersen. 

 

Lars is een vrolijke jonge, heeft humor en is ontzettend leergierig. Zo wordt hij door zijn direct omgeving omschreven. Verder laat hij zich opschrijven door nauwkeurig, doelgericht en iemand die er altijd naar streeft om op tijd te zijn. Middels zijn prettige en positieve persoonlijkheid is hij een fijne gesprekspartner waarmee hij goed functioneert in een team. Naar zijn eigen zeggen schroomt hij zich niet om vragen te stellen omdat hij zich zekerder voelt als hij de materie begrijpt. Een van zijn verbeterpunten is leren plannen, hetgeen een onderdeel is dat hij (waarschijnlijk) bij zijn toekomstige werkgever gaat leren. Daarmee tackelt hij, naar mijn idee, een ander verbeterpunt, namelijk leren “nee zeggen”. Door de jaren heen heeft Lars bij verschillende bedrijven gewerkt en verschillende functie uitgevoerd zoals magazijnbeheer, salesfuncties en horeca. Daarmee is Lars niet alleen inhoudelijk goed opgeleid maar is hij zeker ook van toegevoegde waarde richting klanten. Per februari start Lars met de universitaire deeltijd opleiding Finance & Control.

Lars is per direct full time beschikbaar als starter op de financiële afdeling en heeft een salaris indicatie van € 2.500 op basis van 40 uur. (32 uur vanaf februari 2020 i.v.m. deeltijd opleiding finance & control).

 

Werkzaamheden

  • Betalingen verwerken;
  • Beoordelen van lopende kredieten aan dealers.
  • Rapportages opstellen van lopende kredieten aan dealers;
  • Vaststellen welke dealers over de kredietlimieten zijn gegaan;
  • In overleg, bijstellen van de kredietlimieten.

Functie

Backoffice medewerker

Leeftijd

25

Woonplaats

-

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

-

Computervaardigheden

-