Peggy (Administrateur)

Als iedereen meetelt kan je op elkaar rekenen. Voor Peggy staat samenwerken en met een fijn team hoog in vaandel. In 2001 is zij gestart bij haar eerste baan in de financiële sector. Met inmiddels 20 jaar ervaring is zij op de hoogte van de ins & outs. Zoals te zien bij haar werkervaring heeft zij met tussenposen niet gewerkt in loondienst. In deze periodes heeft zij er bewust voor gekozen om twee keer voor een periode van een jaar fulltime moeder te zijn. Inmiddels is zij alweer vijf jaar aan het werk in de rol van bedrijfsadministrateur en heeft zij daarnaast ook HR gerelateerde werkzaamheden opgepakt. Deze combinatie vindt zij ontzettend leuk door de afwisseling en diversiteit. Zij is verantwoordelijk voor de voorbereidingen van de maandsluiting, voorbereiden en verrichten van betalingen, bijhouden van vakantie- en ziektedagen, thuis- en overwerkuren en reiskosten. Samen met Extra Talent is Peggy op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin zij een vergelijkbaar takenpakket heeft als bij haar huidige werkgever. 

Peggy wordt door haar collega’s omschreven als loyaal en perfectionistisch. Je kunt op haar rekenen en neemt veel verantwoordelijkheid voor het werk. Ze zoekt alles tot op de bodem uit en stopt pas als ze alles inzichtelijk en opgelost heeft. Voor Peggy is vrijheid in het werk belangrijk. Ondanks het feit dat ze liever op kantoor werkt is de optie voor thuiswerken wel ontzettend belangrijk voor haar. 

Peggy is na een opzegtermijn van één maand 28 tot 32 uur per week beschikbaar met een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand op basis van fulltime.

Werkzaamheden

Verwerken van inkoop- en verkoopfacturen;
Betalingen voorbereiden en verrichten;
Banken verwerken;
Voorbereidingen maandafsluiting maken;
Bijhouden van vakantie- en ziektedagen, overwerkuren, thuiswerkuren en reiskosten naar kantoor en/of klanten;
Salaris gegevens doorsturen naar salarisadministratie;
Invoeren en verwerken van nieuw personeel;
Pensioenportaal bijhouden;
Helpen aan voorbereiding audit;
Kantoor en kantine benodigdheden op voorraad houden.

Functie

Administrateur

Leeftijd

45

Woonplaats

Zaandam

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

Microsoft Office