Ferdinand (Salarisadministrateur)

Ferdinand is als vakprofessional in de salarisadministratie, met een boekhoudachtergrond, een rots in de branding. Hij kijkt verder dan zijn eigen bureau. Hij stuurt op goede communicatie met andere afdelingen binnen een onderneming waardoor de goede samenwerking leidt tot efficiëntie en professionalisering. Middels nieuwsbrieven en abonnementen op vakliteratuur en het volgen van seminars zorgt Ferdinand dat hij op de hoogte is van alle veranderingen op het gebied van wet en regelgeving. Zo zal hij binnen de fiscale kaders de grenzen opzoeken in het voordeel van de onderneming. Vanuit zijn accountancy achtergrond weet hij hoe controles worden gedaan en waarnaar wordt gekeken. Ferdinand heeft dermate veel CAO’s verloont, hetgeen ervoor zorgt dat hij razendsnel weet waar nodige informatie te vinden is. Wat Ferdinand in een nieuwe betrekking zoekt is verbondenheid met een onderneming en trots kunnen zijn op het bedrijf waarvoor hij werkt. Een plek waar hij zijn professionele passie gestalte kan geven middels fungeren als vraagbaak. Een functie waarin hijzelf actief met de basis betrokken is maar ook een stuk controle voor zijn rekening krijgt. Een brede functie waarin hij actief is met loonjournalisering en aansluiting maken op de financiële administratie. Dat is waar Ferdinand naar opzoek is.

Als persoon laat Ferdinand zich o.a. kenmerken door de volgende termen: integriteit, betrouwbaarheid en deskundigheid. Zijn carrière dient als bewijsstuk voor het voorgaande. Hij stelt zich daarbij flexibel op en werkt goed, zowel zelfstandig als in teamverband. Communicatief is Ferdinand erg sterk, hetgeen hem bijzonder waardevol maakt in een dergelijke functie. Daarnaast heeft Ferdinand een prettige persoonlijkheid en krijgt het meestal de mensen met zich mee. Daarmee verhoogt hij de synergie in zijn omgeving, hetgeen een bijzonder goed effect heeft op het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Ferdinand is voor de juiste werkgever beschikbaar als salarisadministrateur, heeft een salarisindicatie van € 3.200 op basis van 32 uur en is tevens 32 uur per week beschikbaar.

Werkzaamheden

 • Controleren/verwerken personeels- en salarismutaties in AFAS-Profit, jaarovergang en provisieberekeningen
 • Aangiften Loonheffingen/pensioenfonds, afdracht en advisering
 • Werkkostenregeling en verzekeringen
 • loonjournaalposten en controle aansluiting grootboek
 • Controle ziekengelduitkeringen en bijwerken maandelijkse prognose
 • Vraagbaak personeel en leidinggevenden
 • Beheer en onderhoud salarisprogramma AFAS - Profit
 • Verzorgen diverse management rapportages in Excel
 • Controle/advisering arbeidsvoorwaarden n.a.v. wijzigingen wet- en regelgeving, begeleiden interne - en externe (loon)controles
 • Efficiencyslagen in processen waardoor 25% tijdsbesparing is gerealiseerd
 • Medeverantwoordelijk voor succesvolle implementatie en inrichting AFAS, profit en Insite

Functie

Salarisadministrateur

Leeftijd

51

Woonplaats

Nederlands, Engels, Duits

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands Woord: Goed Nederlands Geschrift: Goed Engels Woord: Goed Engels Geschrift: Redelijk Duits Woord: Goed Duits Geschrift: Redelijk Frans Woord: Matig

Computervaardigheden

AFAS, Paymaster/Persmaster/PSO-assistance (Logica CMG), LOPAC/unit4 (personeelsinformatiesysteem))