Eva (Notarieel Medewerker)

Marieke heeft inmiddels al meer dan twee jaar ervaring in het notariaat. Ze heeft aanvankelijk gewerkt als paralegal bij de sectie onroerend goed. Ze behandelde dossiers zelfstandig en stelde dan ook akten op. Zo hield ze zich dagelijks bezig met het opstellen van hypotheek- en leveringsakten. Door haar liep alles op rolletjes binnen het kantoor, ze stuurde ook al de secretaresses aan. Sinds augustus werkt ze bij een notariskantoor in de regio Rotterdam. Hier ondersteunt ze het notariaat met de nadruk op estate planning. Dagelijks houdt ze zich bezig met het maken van akten, zoals (levens)testamenten en schenkingsaktes. Ze zoekt fiscale leerstukken en constructies uit en behandelt bedrijfsoverdrachten en herstructureringen. Ze voert de besprekingen met de notarissen en weet ondertussen ontzettend veel van de sectie personen- en familierecht, onroerend goed en ondernemingsrecht.
Marieke is in april 2023 klaar met de Master Notarieel Recht. Ze heeft de meeste passie voor de sectie personen- en familierecht, vandaar dat ze opzoek is naar een functie als Kandidaat-Notaris Personen- en Familierecht. Ze is opzoek naar een informeel notariskantoor in de regio van Eindhoven, hier gaat ze naartoe verhuizen.

Marieke is een gedreven, ambitieuze en vriendelijke jongedame. Dit blijkt wel uit het feit dat ze op dit moment cum laude staat voor de Master Notarieel Recht. Als zij ergens voor gaat, geeft ze ook 100%. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om te zwemmen of om op pad te gaan met vriendinnen. Kortom, een aanwinst voor ieder kantoor.

Marieke is beschikbaar vanaf februari 2023 en ze is dan fulltime beschikbaar. Ze kan eerst twee maanden aan de slag gaan als Notarieel Medewerker Personen- en Familierecht. Haar salarisindicatie bedraagt dan € 2.800,- bruto per maand op fulltime basis. Zij verwacht in april haar Master Notarieel Recht af te ronden en ze is dan beschikbaar als Kandidaat-Notaris Personen- en Familierecht. Haar salarisindicatie bedraagt dan € 3.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Uitzoeken van ingewikkelde nalatenschappen;
  • Opstellen en controleren van verklaringen van erfrecht.

Functie

Notarieel Medewerker

Leeftijd

22

Woonplaats

Nijmegen

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels

Computervaardigheden

MS Office