Nadia (Officemanager)

Nadia heeft ruim zes jaar gewerkt als Coördinator van het secretariaat/Notarieel Secretaresse bij een vooraanstaand notariskantoor in Amsterdam. Haar werkzaamheden als coördinator bestonden hier voornamelijk uit het waarborgen van de kwaliteit van het secretarieel werk en het werk verdelen onder de
secretaresses en de receptie. Als Notarieel Secretaresse ondersteunde zij de afdeling Onroerend Goed en hield zij zich bezig met het zelfstandig aanmaken van dossiers, het passeerklaar maken van akten, stukken opvragen bij het kadaster en contact onderhouden met- en afschriften maken voor cliënten. Daarnaast was zij ook verantwoordelijk voor het beheren van de agenda’s en mailboxen van de notarissen. Naast de afdeling Vastgoed, heeft zij bijwijlen ook de afdeling Ondernemingsrecht ondersteund. Hier hield zij zich bezig met legalisaties en apostilles en het doorvoeren van wijzingen en splitsingen. Nadia wilt graag weer aan de slag als hoofd secretariaat binnen het Onroerend Goed of het Ondernemingsrecht, bij een open en betrokken notariskantoor.

Nadia is een eerlijke, rechtvaardige en sociale dame die altijd zegt waar het op staat. Zij vindt eerlijkheid op het werk ontzettend belangrijk, en heeft altijd een open houding naar haar collega’s toe. Daarnaast kunnen collega’s altijd op haar afstappen als ze ergens tegenaan lopen of voor een gezellig praatje. Zij houdt niet van stilzitten en zorgt ervoor dat het werk altijd afkomt. In haar vrije tijd is Nadia vaak een het sporten, bakken, schoonmaken, klussen met haar vriend en spendeert zij veel quality time met haar twee dochters.

Nadia heeft een opzegtermijn van één maand en is beschikbaar voor 32 uur in de week. Haar salarisindicatie bedraagt € 3.800,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Agendabeheer voor de makelaar; 
  • Officemanagement taken;
  • Het nabellen van cliënten na bezichtigingen; 
  • Woningen online zetten; 
  • Waardebepalingen uitvoeren; 
  • Functioneringsgesprekken voeren;
  • Accountmanagement gerelateerde werkzaamheden (zoals nauw contact houden met cliënten).

Functie

Officemanager

Leeftijd

43

Woonplaats

Lelystad

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

.