Harm (Kandidaat-Notaris)

Harm is een zeer ervaren man in het notariaat. Nadat hij de master Notarieel Recht had behaald, is hij gelijk gestart met de beroepsopleiding voor kandidaat-notaris. Hij moest alleen nog het mondeling halen, maar door de crisis in het notariaat, werd zijn contract bij zijn werkgever niet verlengd. Hij heeft toen besloten om buiten het notariaat aan de slag te gaan. Hij miste het notariaat toch heel erg, en is daarom in september 2022 weer aan de slag gegaan bij een notariskantoor als kandidaat-notaris personen- en familierecht. Dagelijks houdt hij zich bezig met het zelfstandig voeren van besprekingen. Harm wikkelt nalatenschappen af en houdt zich bezig met estate planning. Hij stelt akten op, zoals huwelijkse voorwaarden, (levens)testamenten en verklaringen van erfrecht. Ook zoekt hij vereffeningen uit en geeft hij de erfbelasting aan. In het verleden heeft hij ook meegeholpen bij de sectie onroerend goed. Zo maakte hij bijvoorbeeld hypotheekakten en leveringsakten op. Kortom, Harm is een aanwinst voor elk kantoor. 
Momenteel heeft Harm een tijdelijke opdracht, vandaar dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging als kandidaat-notaris personen- en familierecht. Doordat hij alle tentamens destijds had gehaald voor de beroepsopleiding, kan hij nu een versneld traject volgen om de beroepsopleiding af te ronden. Hierna is Harm ook bevoegd om waar te nemen. Dit wil hij dan ook graag gaan doen.

Harm is een maatschappelijk betrokken, sociale en hardwerkende man. Dat hij maatschappelijk betrokken is, blijkt wel uit het feit dat hij al sinds jonge leeftijd in verschillende commissies heeft gezeten. Zo zit hij ook bij een dispuut en ziet de leden nog steeds regelmatig. In zijn vrije tijd vindt hij het heerlijk om te wandelen of goede gesprekken te voeren met vrienden of kennissen. Harm komt bij ook echt over als een vriendelijke, collegiale en gemotiveerde man.

Harm is in overleg beschikbaar per 1 mei 2023 voor vier dagen in de week. Harm wenst een marktconform salaris.  
 

Werkzaamheden

  • Zelfstandig voeren van besprekingen;
  • Verklaringen van erfrecht;
  • Afwikkelen van nalatenschappen;
  • Opstellen van akten;
  • Testamenten voor-bespreken voor de notaris;
  • Estate planning;
  • Vereffeningen uitzoeken;
  • Termijnen bewaken;
  • Erfbelasting aangeven;
  • Overige werkzaamheden.

Functie

Kandidaat-Notaris

Leeftijd

46

Woonplaats

Tilburg

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels

Computervaardigheden

MS Office