Gregory (Declarant)

Gregory heeft ruim vier jaar ervaring opgedaan binnen de Logistieke sector, waarbij hij de afgelopen twee jaar werkzaam is als Declarant. Na twee hbo-studies, waarbij hij zijn propedeuses heeft behaald en functies op het gebied van financiële administratie, vond Gregory zijn roeping als Declarant. Om dit vak uit te kunnen oefenen heeft hij de basis- en vakopleiding Declarant afgerond en is hij op dit moment werkzaam bij een douanedienstverlener. Hierbij zorgt Gregory voor de invoer en controle van alle voorkomende douane- en aanverwante aangiften, gericht op zowel import als export. Daarnaast is hij de schakel tussen de klant, douane en interne afdelingen, om te zorgen dat alle partijen zijn voorzien van de juiste gegevens. In verband met zijn verhuizing naar de regio van Eindhoven, is Gregory vanwege de reisafstand op zoek naar een nieuwe uitdaging als Declarant.

Gregory is een sociale en zeer gedreven medewerker. Vanaf het moment dat hij te maken kreeg met aspecten uit het vak, was hij vastberaden om dit vak te leren. Dankzij zijn doorzettingsvermogen heeft hij, naast zijn reguliere werkzaamheden, opleidingen kunnen volgen om een volwaardig Declarant te worden. In zijn werkzaamheden weet Gregory structuur aan te brengen en daarnaast heeft hij een goed cijfermatig inzicht waardoor hij accuraat te werk gaat. Hij is een initiatiefrijke en betrokken collega, die een goede samenwerking binnen het team belangrijk vindt.

Gregory heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand, op basis van 40 uur per week. Daarnaast heeft hij een opzegtermijn van één maand.

Werkzaamheden

  • Beoordelen van de door opdrachtgevers versterkte gegevens op correctheid en volledigheid;
  • Tijdig invoeren en indienen van alle voorkomende douane- en aanverwante aangiften;
  • Contact onderhouden met de klant, douane en interne afdelingen met betrekking tot de aangiften;
  • Zorg dragen voor het correct, volledig en tijdig elektronisch archiveren van gedane aangiften, en het overdragen van deze aangiften ten behoeve van de facturatie en compliance; 
  • Optimaliseren van het aangifteproces met de teamleiders en kwaliteitsmanager. 

Functie

Declarant

Leeftijd

30

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

De Nederlands en Engelse taal goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MCC (AGS, NCTS, EMCS), Kewill (AGS, MyUnidoc, Client PD/Client RVV), Agresso Business World, MS