Piet (Logistiek Manager)

Piet is een ondernemer in hart en nieren. Dit bleek al snel toen hij als Transportplanner zijn eerste stap zette bij een logistiek dienstverlener. In een korte periode trok hij meerdere taken naar zich toe en kreeg hij veel verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Door zijn analytische kijk op processen en zijn inzichten voor verbetering, breidde hij in een korte periode het netwerk en het wagenpark uit. Deze aanpak heeft hij doorgezet in zijn logistieke carrière, wat resulteerde in het herstructureren en leidinggeven aan diverse afdelingen binnen logistieke organisaties. Hierbij heeft hij onder andere nieuwe werkprocessen ontwikkeld en nieuwe systemen ingevoerd, zodat er efficiënter kon worden gewerkt. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het herstructureren van de afdelingen en heeft onlangs een nieuwe afdeling opgestart. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het selecteren van klanten en charters, en neemt hij het voeren van functioneringsgesprekken en het opstellen van de personeelsplanning ook op zich.

Helaas komt zijn toekomstvisie niet overeen met de organisatievisie en is hij op zoek naar een vergelijkbare functie. Eén waarbij hij zijn kennis en ervaring op het gebied van leidinggeven, transport en verbetering van processen kan investeren, in een vooruitstrevende en innoverende organisatie.

Piet kenmerkt zich door een sterk analytisch inzicht, wat hij gebruikt om bestaande of nieuwe processen te bevorderen. Hij ziet kansen waar anderen dat niet zien en wil deze dan ook zo snel mogelijk met beiden handen aanpakken. Door zijn jarenlange ervaring weet hij hoe logistieke processen in elkaar steken en brengt hij zijn kennis graag over naar zijn collega’s. Hij weet zijn collega’s te stimuleren en enthousiasmeren, en toont daarnaast zijn loyaliteit aan de organisatie waar hij werkzaam is.

Piet is in overleg beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 6.000,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Als lid van het MT de dagelijkse leiding over de afdeling Transport/Operations, Administratie/Finance en Sales;
  • Dagelijkse leiding op de Transportafdeling, bestaande uit 20 fte op kantoor, 25 charters, 50 eenheden (incl. 70 chauffeurs), twee salesmedewerkers en 7 fte op de afdeling Administratie/Finance;
  • Aansturen van twee coördinatoren van de afdelingen Expeditie en Eigen Wielen;
  • Sparringpartner voor de clustermanager en de directie van de organisatie;
  • Dagelijks beoordelen met welke klanten een samenwerking wordt aangegaan;
  • Zoeken van charters;
  • Budgetbepaling voor 2019 en het opstellen van een toekomstvisie voor 2020-2025;
  • Begonnen aan het herstructureren van de gehele organisatie in verband met de afwezigheid van structuren en werkprocessen;
  • In de afgelopen maanden nieuwe werkprocessen ingevoerd met een aantoonbare positieve uitwerking;
  • Nieuwe afdeling Client Support Desk opgestart.

Functie

Logistiek Manager

Leeftijd

44

Woonplaats

Roermond

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlandse, Engels en Duits goed in woord en geschrift; Frans redelijk in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, Diverse plansystemen (custom made), Clear, Timocom, Teleroute, MS Office: Word, Excel