John (Expediteur)

John heeft bijna dertien jaar ervaring in de logistiek als Expediteur. Hij is begonnen zonder enige ervaring en heeft zichzelf weten te profileren binnen de organisatie tot een Coördinator. Bij zijn huidige werkgever begon John na het stoppen van zijn hbo-opleiding als Administratief Medewerker waar hij actief werd met de financiële kant van de logistiek. Na de overname door een internationale logistiek dienstverlener is hij gaan werken als Assistent Expediteur en langzaamaan doorgegroeid tot Expediteur, gericht op import en export zeevracht voor specifieke klanten. Middels hard werken en veel leren door onder andere interne cursussen, is bij benoemd tot Coördinator van deze afdeling. Hij is inmiddels op het punt gekomen dat hij na bijna dertien jaar graag verder wil binnen de logistieke branche als Allround Expediteur. Een nieuwe werkomgeving betekent voor John dat hij weer iets kan leren en zichzelf ontwikkelen.

John is te omschrijven als een rustige, nauwkeurige en flexibele man, die door hard werken zijn kennis en kunde heeft vergaard. Daarnaast is hij te typeren als iemand die sterk is in zijn communicatie en commercieel inzicht. Omdat John nauwkeurigheid van de documenten en andere zaken belangrijk vindt, levert hij nooit half werk af en gaat hij altijd voor de kwaliteit. John is van mening dat een fout oplossen veel meer tijd en dus geld kost, dan even stilstaan en controleren van eigen taken.

John heeft een opzegtermijn van een maand en hij heeft een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het verdelen van de werkzaamheden tussen de collega's;
  • Aansturen van 3 collega's;
  • Inwerken van de nieuwe medewerkers;
  • Organiseren van werkoverleg, zowel intern, klanten en leveranciers;
  • Werken met vaste vervoerders aan de hand van de vaste tarieven, indien niet mogelijk dan andere partijen inschakelen;
  • Opmaken van de douanedocumenten, zoals: T1, EUR1, CvO, B/L en LC;
  • Het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten en de LCL-afdeling;
  • Diverse bijkomende administratieve werkzaamheden.

Functie

Expediteur

Leeftijd

32

Woonplaats

Dordrecht

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

Cargo Wise 1, MS Office: Word, Excel, Outlook