Alex (Transportplanner)

In de afgelopen 3 jaar heeft Alex ervaring opgedaan als Tactisch Planner binnen de logistiek. Voor hem is dit de eerste stap na het behalen van zijn hbo-opleiding Logistiek en Economie. Tijdens zijn afstudeerstage heeft hij zichzelf verdiept in de tak Distributie en Transport bij een logistiek dienstverlener. De stap was daarom logisch voor Alex om als Tactisch Planner aan de slag te gaan. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor de distributie van 100 wagens met gegroepeerde goederen. Daarnaast neemt hij deel aan diverse verbeterprojecten en draagt hij verbeteringen aan. Het bezighouden met het continu verbeteren van de werkprocessen is waar hij energie uit haalt. Echter merkt Alex dat hij niet kan groeien bij zijn huidige werkgever, daarom is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur zoekt hij een functie waar zijn strategische denkwijze goed tot zijn recht komt en waar hij dagelijks verbeteringen mag uitdenken en aandragen.

Alex is een analytisch ingestelde man en combineert dit met goede communicatieve vaardigheden. Hij beschikt over de juiste werk- en winnaarsmentaliteit evenals normen en waarden. Alex is te typeren als een doorzetter die de zaken op een doordachte manier aanpakt en uitwerkt. Wanneer hij 5 stappen vooruit heeft doordacht en de puzzelstukjes in elkaar vallen is hij pas tevreden. Ook in zijn vrije tijd past hij zijn strategische denkwijze toe bij het spelen van diverse spellen.

Alex is in overleg beschikbaar en zijn salarisindicatie is €3.000,- bruto per maand.

 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de tactische weekplanningen van de ritten van de DC;
  • Opstellen van prognoses van twee weken vooruit;
  • Opstellen, correcties doorvoeren en coördineren van 2 à 3 daagse planning;
  • Plannen van 100 wagens die goed zijn voor 600 orders van 400 ritten in totaal per week;
  • Aansturen van en overleggen met de operationele Transportplanners;
  • Communiceren met de vaste vervoerders;
  • Onderdeel uitmaken van de interne projecten, zoals: implementeren van het nieuwe systeem, brainstormen over de verbeteringen binnen de organisatie;
  • Verbetering t.b.v. leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit geïmplementeerd, retoursstromen verbeterd en capaciteit verhoogd naar maximaal benutten.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

25

Woonplaats

Gorinchem

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Visio, Outlook)