Manon (Expediteur)

Met meer dan 10 jaar werkervaring binnen de logistiek, kan je Manon met zekerheid een ervaren Expediteur noemen. Naast haar huidige functie als Expediteur Export Zeevracht, heeft zij ook ervaring met import, wegtransport en luchtvracht opgedaan. Zij weet van A tot Z de FCL/LCL zendingen te behandelen met bestemmingen over de hele wereld. Schakelen tussen alle betrokken partijen is voor haar al jarenlang dagelijkse kost. Omdat Manon bij haar huidige werkgever niet meer op haar plek zit, is zij op zoek naar een nieuwe baan. Ze gaat het liefst aan de slag als Expediteur Export in een team waar het klantenbestand of de dossiers onder elkaar worden verdeeld.

Manon is een ervaren dame die met beide benen op de grond staat. Met deze nuchtere houding praat ze over haar complexe functie alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Manon heeft een gedreven mentaliteit en weet goed prioriteiten te stellen. Dit zie je terug in de manier hoe zij zich het werk eigen heeft gemaakt en dingen snel oppakt. Daarnaast is Manon een behulpzaam persoon. Ze haalt plezier uit het helpen van collega’s en werken in teamverband.

Manon heeft een opzegtermijn van één maand en is 32 uur per week beschikbaar. Ze staat er ook voor open om fulltime te werken en werkt het liefst zo veel mogelijk thuis. Haar salarisindicatie is € 3.700,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het organiseren van FCL/LCL exportzendingen met eindbestemmingen wereldwijd;
  • Invoeren van zendingen in het systeem;
  • Boeken van transport via zeevracht bij de rederij;
  • Opdrachten bij agenten uitzetten voor het regelen van natransport;
  • Voortransport organiseren via vaste vervoerders;
  • Monitoren van de zendingen;
  • Contact met alle betrokken partijen om iedereen op de hoogte te stellen van de zendingen;
  • Verzamelen en aanleveren van benodigde documentatie voor het opmaken van douanedocumenten;
  • Afhandelen van de facturatie.

Functie

Expediteur

Leeftijd

47

Woonplaats

Spijkenisse

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift; Engels goed in woord en geschrift; Russisch uitstekend in woord en geschrift; Oekraïens uitstekend in woord en geschrift; Hongaars voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Portbase, CargoWise, diverse systemen en MS Office; Word, Excel, Outlook en Account View.