Beau (Transportplanner)

Beau heeft 3 jaar ervaring als Transportplanner bij een grote logistiek dienstverlener die zich richt op vloeibare levensmiddelen. Zij heeft zich hier in korte tijd weten te ontwikkelen tot teamleider van haar regio Nederland / Duitsland. Naast het aansturen van 7 planners plant zij de routes voor zo’n 70 wagens (container, intermodaal) met meerdere compartimenten. Beau regelt per order de juiste wagen en de juiste chauffeur bij vaste charters. Doordat het om vloeibare bulk gaat heeft Beau veel te maken met wet- en regelgeving en hoge kwaliteitsnormen. Ze moet de planning continu monitoren en inspelen op ad hoc wijzigingen, maar zij moet ook altijd weten wat er vervoerd wordt en ervoor zorgen dat de wagens grondig gereinigd worden voor zij weer andere vracht gaan vervoeren. Door het type product, de verschillende transportmodaliteiten en de internationale bestemmingen is Beau hier dagelijks lekker druk bezig. Dit vindt ze fijn. Ook werkt Beau intern nauw samen met de afdeling Customer Service die de orders aannemen en het klantcontact onderhouden. Beau is op zoek naar een nieuwe uitdaging dichter bij huis, waar zij zich verder kan ontwikkelen.

Beau is een enthousiaste jongedame met echte passie voor haar vak. Ze vindt het ontzettend leuk om met complexe planningen bezig te zijn en de hele dag te puzzelen. Ze gaat geen uitdaging uit de weg, maar krijgt juist een kick van drukte en hectiek. “Bij grote klussen waar anderen eerder zullen afhaken, krijg ik juist enorm veel energie en wil ik aan de slag. Hoe meer wagens hoe beter bijvoorbeeld”. Beau is flexibel en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zo bellen collega’s haar op een vrije dag regelmatig op met de vraag of ze toch even kan bijspringen en kijkt ze na werk soms thuis toch nog even na of haar planning goed uitgevoerd wordt. Ze werkt daarnaast gestructureerd en stelt duidelijke doelen voor zichzelf. Het leidinggeven en het aansturen van medewerkers vindt Beau ook erg leuk om te doen. Anderen meenemen in haar enthousiasme en zorgen dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op staan vindt ze belangrijk.

Beau heeft 1 maand opzegtermijn en heeft een brutosalarisindicatie van €4.500,- per maand op basis van 40 uur per week.  

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de transportplanning van zo’n 70 wagens met ritten naar haar regio; Nederland en Duitsland;
  • Plannen van verschillende transportmodes zoals weg, rail, zee;
  • Opstellen van de containerplanning voor vloeibare bulk met verschillende compartimenten en naleven van de juiste wet- en regelgeving / kwaliteitsnormen;
  • Leidinggeven, inwerken en aansturen van 7 transportplanners;
  • Monitoren van de planning en anticiperen op ad hoc wijzigingen;
  • Regelen van de juiste wagens en juiste chauffeurs bij een transportopdracht;
  • Aansturen van chauffeurs via boardcomputers;
  • Controleren van douanedocumentatie zoals; T1;
  • Veel schakelen met afdeling Customer Service.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

25

Woonplaats

Regio Den Bosch

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift. Spaans redelijk in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Custom CRM, MS Office (Word, Excel, Powerpoint, One Note)