Nick (Export Operations Specialist)

Nick is een kandidaat met ruim 18 jaar ervaring bij een grote logistieke dienstverlener. In 2000 begon hij hier op de operatie met het laden en lossen van goederen. Door de jaren heen heeft Nick intern een aantal stappen gemaakt, waardoor hij zichzelf voortdurend heeft weten uit te dagen. Doordat hij meerdere functies binnen het bedrijf heeft bekleed, heeft hij een goed beeld van de diverse onderdelen van de logistieke processen. In zijn huidige rol als Customer Relation Teamleider is hij verantwoordelijk voor een goed verloop van alle Import en Export van meerdere grote vaste klanten. Hij stuurt hier 11 medewerkers aan, zorgt voor het realiseren van KPI’s en voert beoordelingsgesprekken. Wegens drukte komt het geregeld voor dat hij zijn team moet ondersteunen in het werk. Hij heeft dan veel direct klantcontact betreffende orders en wijzigingen. Ook vraagt hij alle benodigde documentatie op en zorgt hij dat alles volledig is voor verzending. Vervolgens schakelt hij met de interne afdelingen die de transportopdrachten verder oppakken en uitvoeren. Doordat Nick al lange tijd bij dezelfde werkgever zit en hij in zijn huidige rol de drukte en hectiek mist, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in een soortgelijke rol.

Nick is een vriendelijke man met een open persoonlijkheid en een no-nonsense mentaliteit. Hij is een harde werker die geniet van de dynamiek en hectiek die in de logistieke branche heerst. Met stress weet Nick dan ook goed om te gaan door gewoon bij het begin te beginnen. Hij laat zich niet van de wijs brengen en brengt het overzicht op de afdeling terug door simpelweg prioriteiten te stellen en gericht op resultaten aan de slag te gaan. Nick vindt het ontzettend leuk om leiding te geven aan een team, want hij neemt graag het voortouw en werkt altijd naar een bepaald doel toe. Hij is open en duidelijk in zijn communicatie, waardoor iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat is prettig. Nick is iemand die in oplossingen denkt en niet in problemen. Zo heeft hij ooit een groot project gedaan wegens een ontploffing in de fabriek bij een autoproducent in Amerika. Zij konden de onderdelen daardoor niet meer leveren.. Een bedrijf in Nederland kon dit wel. Toen heeft Nick het Exportproces opgezet. Hij vond dit ontzettend gaaf en hij kreeg dan ook echt een kick om dit te regelen.

Nick heeft een brutosalarisindicatie van € 3.500,- per maand op basis van 40 uur per week en een opzegtermijn van 2 maanden. 

Werkzaamheden

  • Aansturen van 11 medewerkers;
  • Stimuleren van prestatieverbeteringen binnen het team t.b.v. het behalen van de KPI’s;
  • Signaleren van mogelijkheden tot verbetering van de werkmethoden en procedures binnen het team;
  • Voeren van beoordelingsgesprekken en sollicitatiegesprekken;
  • Bij drukte zelf meedraaien op de afdeling;
  • Onderhouden van klantcontact betreffende orders en wijzigingen;
  • Opvragen van alle nodige documentatie zoals douanedocumenten;
  • Onderhouden van contact met vaste vervoerders en charters;
  • Schakelen met interne afdelingen voornamelijk met de Import Operations en Export Operations.

Functie

Export Operations Specialist

Leeftijd

41

Woonplaats

Regio Boxmeer

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

Middelbare school

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Kewill (Cargomate), Logis Air, MS Office (Outlook, Word, Excel)