Imke (Transportplanner)

In 2013 kwam Imke middels een baan als logistiek medewerker per toeval in aanraking met de logistieke bedrijfstak. Ze voelde zich al snel thuis in de dynamische branche en wilde graag doorgroeien naar een meer uitdagende functie binnen het logistieke proces. Vandaar dat Imke in 2015 kwam te werken bij een groothandel voor voedingsmiddelen, waar zij zich onder andere mocht ontwikkelen op het gebied van transportplanning voor de fijnmazige distributie. Doordat er regelmatig sprake is van terugkerende orders, wordt er op de afdeling gewerkt aan de hand van een voorplanning. Met het oog op kosten en efficiëntie wordt deze afhankelijk van de volumes voortdurend aangepast waarbij ritten worden opgesplitst of samengevoegd. Doordat Imke in februari is gestart met haar HBO-opleiding zijn de vaste avonddiensten niet meer te combineren. Momenteel is zij op zoek naar een baan als junior transportplanner bij een organisatie waar zij de ruimte krijgt om op dinsdagavond en donderdagmiddag haar colleges te volgen. 

 

De nuchtere Imke beschikt over de juiste motivatie om zich in het transport verder te ontwikkelen. Zij is een harde werker die niet snel van haar stuk te brengen is. Wanneer zij stuit op struikelblokken, denkt Imke in oplossingen en waar ze aan begint zal ze altijd afmaken. Om zich verder te ontwikkelen, heeft Imke besloten een logistieke deeltijd opleiding te gaan volgen. Buiten de colleges om is Imke flexibel in werktijden en bereid parttime ofwel fulltime te werken. 

 

Imke is in overleg beschikbaar en heeft een brutosalarisindicatie van € 2.000,- per maand. 

Werkzaamheden

  • Opstellen van een capaciteiten-, route- en ritplanning binnen Nederland en een klein stuk van België en Duitsland;
  • Wagens zo vol mogelijk plannen aan de hand van binnenkomende orders;
  • Kleine transporten uitbesteden aan vaste externe vervoerders, rekeninghoudend met de opbrengst;
  • Wagens terugladen vanuit fabrieken;
  • Samenstellen van een optimale rit voor chauffeurs en klanten, rekeninghoudend met files en de rust- en rijtijdenwet;
  • Beoordelen welke soort oplegger naar welke klant moet, rekeninghoudend met de capaciteiten van de chauffeur;
  • Klantcontact over het optimaliseren van ritten;
  • Contact met chauffeurs om ze door de rit heen te helpen, referenties op te vragen bij problemen en over te halen voor een extra rit.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

28

Woonplaats

Regio Uden

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands goed in woord en geschrift, Engels voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Transix, MS Office (Word, Excel, Outlook)