Niko (Intermodaal Planner)

Niko is direct na het behalen van zijn hbo opleiding Logistiek & Technische Vervoerskunde aan de slag gegaan bij een logistiek dienstverlener. Hij was de eerste 1,5 jaar werkzaam op de Customer Service afdeling. Waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de communicatie tussen klant en producent met betrekking tot levertijden, in- en uitslag en opslag van sappen. Vervolgens heeft hij intern de stap gemaakt richting Vessel Cargo Planner. Hij was daar verantwoordelijk voor het inzetten van de juiste modaliteit van en naar de Rotterdamse en Antwerpse haven. Daarnaast maakte Niko ook de planning voor de detentie en demurrage. Na ruim 3,5 jaar werkzaam te zijn als Vessel Cargo Planner wilde Niko zijn kennis verbreden en te maken krijgen met een ander product. Zo werkt hij momenteel bij een logistieke dienstverlener die gespecialiseerd zijn in transport van ADR goederen. Niko zit op de afdeling customer service waar hij verantwoordelijk is voor het transport van de haven naar de klant. Deze zendingen zet hij uit bij logistieke dienstverleners en coördineert dit door proactief contact te houden met de logistieke dienstverleners en klanten. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de douane zaken.
Ondanks dat Niko geen ervaring had met gevaarlijke goederen heeft hij middels eigen initiatief zichzelf ingelezen over het product. Doordat Niko leergierig is, is hij na 4 maanden al verantwoordelijk voor de grootste klant. Door een herindeling van de werkzaamheden is er minder variatie en is de uitdaging weg voor Niko. Dit is de reden dat hij samen met Extra-Talent op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

 

Niko is een rustige nuchtere jongeman. Hij raakt niet snel van slag en denkt in oplossingen. Dit zorgt voor rust binnen het team. Niko is daarnaast leergierig. Zo heeft hij zoals hierboven beschreven op eigen initiatief zichzelf ingelezen over het product om meer kennis op te doen. Doordat Niko 24/7 bereikbaar moest zijn als Vessel Cargo Planner weet hij dat de logistiek hard werken is en is overwerken eerder regel dan uitzondering. Niko is een sociale jongen die makkelijk benaderbaar is. Dit zorgt voor een prettige sfeer binnen het team.

 

Niko heeft een opzegtermijn van een volledige maand en heeft een salarisindicatie van €3.400,-

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de chemische en food import en export beheersing van A-Z (vanaf binnenkomst Europeese haven tot en met levering binnen Europa) over allerlei modaliteiten;
  • Klanten adviseren over welke modaliteit de goederen getransporteerd moet worden, rekening houdens met prijs, tijd en efficientie;
  • Orders uitzetten bij leveranciers en vervolgend dit coördineren;
  • De klant pro-actief op de hoogte houden;
  • Verantwoordelijk voor douane zaken indiend dit gewenst is bij de klant.

Functie

Intermodaal Planner

Leeftijd

27

Woonplaats

Zierikzee

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

Hbo Logistiek & Technische Vervoerskunde

Talenkennis

Nederlands uitstekend, Engels goed en Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

MS Office; Word, Excel PowerPoint (gevorderd)