Ralph (Transportplanner)

Dat Ralph een loyale kandidaat is, blijkt wel uit zijn stabiele cv: hij werkt inmiddels dertien jaar bij zijn huidige werkgever, waar hij gedurende zijn opleiding als stagiair is begonnen. Tijdens zijn loopbaan heeft Ralph met name ervaring opgedaan met de planning, en het aansturen van transporten binnen de bouw- en recyclingbranche. Naast zijn operationele werkzaamheden is Ralph sinds ongeveer een jaar als Hoofdplanner eindverantwoordelijk en stuurt hij een team van vijf medewerkers op de afdeling aan. Met dertien jaar bij eenzelfde werkgever op de teller is hij nieuwsgierig naar de mogelijkheden tot een overstap binnen het transport. 

Ralph is een intelligente en gedreven kandidaat met veel probleemoplossend vermogen. Hij houdt van de dynamiek en hectiek binnen transport. Eén van de redenen dat hij zo goed binnen de transportbranche op zijn plek zit, is de constante uitdaging van de te maken puzzel. Iedere dag is anders en als planner heeft hij voortdurend te maken met ad-hoc-wijzigingen op de planning. Daarnaast geeft het hem een kick om de planning, processen en het continu systeem te verbeteren. Zo heeft Ralph voor het vercharteren van de zendingen, een handmatig invulsysteem omgebouwd tot een volledig geautomatiseerd systeem, wat hem en zijn werkgever veel kosten en tijd hebben bespaard. 

Ralph heeft een opzegtermijn van een maand en een bruto salarisindicatie van € 3.500,- per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Eindverantwoordelijk voor de afdeling Planning;
  • Aansturen en begeleiden van het team van vijf medewerkers;
  • Verzorgen van de personeelsroosters;
  • Eerste aanspreekpunt bij calamiteiten op het gebied van administratie, facturatie, planning en het systeem;
  • Optimaliseren van de processen;
  • Opzetten en inrichten van het geautomatiseerde systeem;
  • Zo efficiënt en effectief mogelijk laten uitvoeren van opdrachten op het gebied van containers, transporten en bouwmaterialen;
  • Verantwoordelijk voor de ad-hoc-planning van 20 eigen wagens, met name spoedopdrachten met leveringen binnen 2 tot 24 uur;
  • Voeren van klantcontact aangaande orderaanname, informatieverstrekking, prijsopgaven, klachtenafhandeling en calamiteiten.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

36

Woonplaats

Tilburg

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

PieterBas, AE Van de Vliet, MS Office: Excel, Word, Outlook