Cedric (Expediteur)

Cedric is een zeer attente en assertieve jonge man. Hij heeft sinds het afronden van zijn twee studies aan het STC werkervaring opgedaan als Expediteur en Bevrachter. Cedric woont sinds 2001 in Nederland waar hij de opleiding ‘sport en beweging’ volgde. Wegens privéomstandigheden moest Cedric veelvuldig naar Portugal reizen en hierdoor helaas stoppen met zijn opleiding. Door bij een distributeur voor luchtvracht te gaan werken werd hij geprikkeld om zich te verdiepen in de logistiek. Als eerste stap na zijn opleiding aan het STC, is hij op de exportplanning binnen het wegvervoer aan de slag gegaan. Hier miste hij het snelle schakelen en een stuk verantwoordelijkheden, waardoor hij aan de slag is ging als Allround Expediteur bij een middelgrote logistiek dienstverlener. Hierbij zou hij van A tot Z verantwoordelijk zijn voor het organiseren en coördineren van wereldwijde exporttransporten via zeevracht. Helaas bleek de organisatie hem niet de begeleiding te kunnen bieden die nodig is om zo’n allround functie onder de knie te krijgen, en is in goed overleg besloten dat Cedric op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging.Vandaag de dag is Cedric werkzaam als Expediteur Export Shipspares bij een grote logistiek dienstverlener. Hij heeft hier van A - Z ervaring opgedaan. Van het aannemen van de boeking, tot aan de facturatie hiervan, en alle schakels binnen het proces. Cedric is toe aan een minder massale werkomgeving. Een functie als Allround Expediteur of Customer Service Medewerker past hem goed.

Wij hebben Cedric leren kennen als een zeer gemotiveerde jongeman die ontzettend positief in het leven staat. De drive om een succesvol, gezond en stabiel leven te hebben spat er aan alle kanten vanaf. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een jongen is die je niet vaak tegenkomt. Iemand met de juiste arbeidsethos en persoonlijkheid.

Cedric heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 2.600,- bruto per maand.

Werkzaamheden

- Verantwoordelijk voor het van A-Z organiseren van transport voor 2 eigen klanten de shipspares, gebruikmakend van luchtvracht en wegtransport met eindbestemmingen wereldwijd;
- Organiseren van voor- en natransport voor export- en importzendingen;
- Boeken van ruimte bij de samenwerkende airlines, rekeninghoudend met gewicht en afmetingen;
- Opmaken van airwaybills, douanedocumenten opmaken (T1, CoA, EX-A);
- Contact met internationale collega's, wegvervoerders, airlines en dangerous goods specialisten;
- Eerste aanspreekpunt voor alle partijen voor de status van de zending;
- Opdracht geven tot verzendklaar maken van de goederen en het laden voor transport;
- Onderhandelen over tarieven met vaste wegvervoerders;
- Afhandelen van de facturatie.

Functie

Expediteur

Leeftijd

37

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Portugees, Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Portbase, Diverse ERP-systemen, Mainport, Microsoft Office: Word, Excel