Dennis (Transportplanner)

Dennis is een jonge knul met 3,5 jaar logistieke ervaring op zijn naam, waarvan nu zo’n 1,5 jaar als Transportplanner in de agrarische sector. In deze rol is hij, samen met één andere planner, verantwoordelijk voor een efficiënte routeplanning voor zo’n 30 vrachtwagens/containerwagens en 60 machines zoals rupskranen, graafmachines en laadschoppen. Het is aan Dennis om voor ieder project de juiste wagens en juiste chauffeurs in te schakelen en de routes te optimaliseren en monitoren, waarbij hij dan ook constant inspeelt op ad hoc wijzigingen. Hij heeft dagelijks veel contact met de 120 vaste chauffeurs en heeft dan ook geen probleem om hen aan te sturen. Wanneer het echt druk is schakelt hij ook nog extra chauffeurs en wagens in bij vaste charters. Dennis zoekt ook naar retourzendingen, onderhoudt het klantcontact en verzorgt de administratie zoals de urenregistratie en het verwerken van orders en inkoopfacturen. Doordat hij bij zijn huidige werk standaard 60/70 uur per week draait en hij wat meer stabiliteit wilt in zijn werktijden is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner.

 

Dennis is een rustige, nuchtere jongen die precies weet wat hij wil. Hij is gedreven en dan ook niet beroerd om hard te werken en stopt pas als het werk af is. Ook is hij ontzettend stressbestendig en zoals zijn collega’s zeggen; niet gek te krijgen. In extreme drukte weet hij het hoofd koel te houden en zo verteld hij bijvoorbeeld ook heel koeltjes dat hij dagelijks zo’n 90 wagens en 120 chauffeurs aanstuurt. Hij kan goed snel schakelen en prima het overzicht bewaren. Hij past om die reden ook goed in een hectische werkomgeving. In zijn communicatie is Dennis direct en duidelijk en chauffeurs aansturen is voor hem dan ook geen probleem. Daarnaast is hij ook erg leergierig en is hij handig met geautomatiseerde systemen.

 

Dennis heeft een opzegtermijn van 1 maand en heeft een salarisindicatie van €2.800,- bruto per maand (all-in) op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Picken en verzendklaar maken van goederen;
  • Instrueren van de chauffeurs;
  • Bezorgen van bestellingen, zelf indelen eigen route rekening houdend met efficiëntie en levertijden;
  • Opstellen van de wekelijkse personeelsplanning voor circa 40 fte;
  • Plaatsen van bestellingen bij leveranciers;
  • Aanpassen van orders in het geautomatiseerde systeem.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

22

Woonplaats

Regio Oss

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Custom made ERP, MS Office (Excel, Word, Outlook)