Theo (Transportplanner)

Al op jonge leeftijd werd Theo met het 'transport-virus' besmet. Voor hem is het werken op de transportplanning de leukste baan die er is. In 1978 kwam Theo voor het eerst met de transportplanning in aanraking en sindsdien heeft hij zijn kennis en vaardigheden in het transport verder uitgebouwd. Zo heeft hij veel ervaring met het opstellen van rit- en routeplanningen in met name West-Europa en is hij bedreven met de ritbegeleiding, het aansturen van chauffeurs en het voeren van intensief contact met diverse klanten. Bij zijn huidige werkgever zit Theo niet goed op zijn plek, doordat er structureel 60 uur per week gewerkt wordt. Vandaar dat hij momenteel latent zoekt naar een nieuwe uitdaging als Transportplanner. Theo neemt graag een senior-rol op zich waarbinnen hij naast de operationele planning, zijn jongere collega's onder zijn hoede neemt en waar nodig begeleidt. 

Voor Theo is het vak Transportplanner de uitdaging van het bijeenbrengen van de belangen van klanten, chauffeurs en zijn werkgever. Door zijn ervaring weet Theo het overzicht goed te bewaren, zodat hij zijn keuzes maakt gericht op de lange termijn. Hij weet de rust te bewaren door prioriteiten te stellen en hij is niet bang om beslissingen te nemen. Theo vindt het heel belangrijk dat beloftes worden nagekomen. Wanneer hij iets afspreekt kan je er dus vanuit gaan dat het geregeld wordt. In het opstellen van planningen maakt Theo gebruik van zijn analytische vaardigheden. Hij houdt rekening met diverse variabelen, waaronder naast de opbrengsten per rit, ook doorlooptijden en extra kosten voor overnachtingen et cetera. 

Theo heeft een bruto salarisindicatie van € 3.250,- per maand op basis van 40 uur en een opzegtermijn van een maand. 

Werkzaamheden

  • Verzorgen van de rit- en routeplanning voor geconditioneerd stukgoed droog, deelpartijen en compleet binnen de Benelux, circa 55 wagens
  • Opstellen van de volumeplanning
  • Verantwoordelijk voor de ritbegeleiding en het aansturen van de chauffeurs

Functie

Transportplanner

Leeftijd

58

Woonplaats

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

Talis Tans, Teleroute, Fleetworks, MS Office (Excel, Word, Outlook)