Marco (Logistiek Coordinator)

Marco heeft ruim 10 jaar ervaring in verschillende functies binnen de logistieke sector. Na het behalen van zijn mavo diploma is Marco de Logistieke wereld in gewandeld. Gedurende de afgelopen 14 jaar heeft hij diverse stappen gemaakt in de logistieke branche. Begonnen in het warehouse als sorteerder, en als lader en losser van de inkomende en uitgaande vrachtwagens. Na een aantal maanden kon Marco overstappen naar een rol als Transport Coördinator, waar van a-z verantwoordelijk voor de complete logistieke stromingen van de inkomende en uitgaande goederen binnen Europa. Na ruim 14 jaar kwam er een einde aan zijn dienstverband en stapte hij over naar een Logistieke Dienstverlener wegens een verhuizing van het Warehouse naar het zuiden van het land. Momenteel bekleed Marco een rol als Main Lane Control Coördinator, in deze functie is hij verantwoordelijk voor het van a tot z coördineren van lucht- zee en wegtransport voor de key accounts. Marco heeft het erg naar zijn zin bij zijn huidige werkgever in zijn rol als Allround Expediteur, echter zijn de werktijden kort geleden veranderd. Hierdoor draait Marco nu ook avond- en nachtdiensten, dit kan hij niet combineren met zijn privéleven. Dit is de reden dat Marco op zoek is naar een Logistiek Dienstverlener waar hij zijn opgedane kennis uit het verleden kan toepassen. Marco is op zoek naar een rol als Logistiek Coördinator of als Allround Expediteur in de omgeving Amsterdam en Schiphol.  

 

Marco is een proactieve betrouwbare werknemer die altijd in oplossingen denkt in plaats van problemen. Daarnaast is Marco een prettige gesprekspartner die goed communiceert en duidelijk zijn werkzaamheden kan uitleggen en toelichten. Hij houdt zijn hoofd koel en stelt prioriteiten in hectische situaties. Met zijn berg aan ervaring kan hij uitstekend renderen in een team met jonge professionals, waar collega’s op kunnen terugvallen met vragen.

 

Marco heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het van a tot z coördineren van lucht- zee en wegtransport voor de key accounts
  • Contact onderhouden met airlines, rederijen, vervoerders, expediteurs, afhandelaren en partners wereldwijd
  • Verzorgen en opmaken van de benodigde documentatie (AWB, T1, CMR)
  • Eerste aanspreekpunt voor airlines en afhandelaren met betrekking tot de binnenkomende goederen en de status van laden
  • Controleren van KPI's aan de hand van de sales van de key accounts
  • Verzorgen van de douane aangiftes
  • Onderhandelen over tarieven met externe vervoerders

Functie

Logistiek Coordinator

Leeftijd

47

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

WMS Rions, JD Edwards en MS Office; Excel en Word