Simon (Logistiek Coordinator)

Simon is een Logistiek Coördinator met ruim 12,5 jaar logistieke ervaring. Na zijn studie is Simon gestart als Logistiek Medewerker bij een logistieke dienstverlener. Vanuit deze functie heeft hij de overstap gemaakt naar een rol als Customer Service Medewerker. Van 2012 tot 2016 is Simon als Logistis Officer en Logsitics Coördinator verantwoordelijk geweest voor het plannen en coördineren van de gehele supply chain keten voor zijn opdrachtgever die actief is in de farmaceutische sector. Begin 2016 is Simon met zijn zakenpartner een eigen onderneming gestart in de Freight Forwarding. Ze heeft een wereld dekkend netwerk opgesteld in diverse modaliteiten. Ze ontzorgen hun opdrachtgevers op het gebied van transport, het aanvragen van vergunningen en alle bijkomende zaken. Simon heeft een realistische inschatting gemaakt van de kansen van hun onderneming. Gezien de grootte van de organisatie ziet hij weinig groeipotentieel in de toekomst. Vandaar dat Simon op zoek is naar een nieuwe uitdaging als Coördinator in de logistieke of supply chain sector.

Simon is een ambitieuze en ondernemende kandidaat. Door zijn betrokkenheid en commercieel inzicht heeft hij snel stappen kunnen zetten in zijn carrière. Simon ziet kansen in de markt en weet hier daadkrachtig op in te spelen. Daarnaast is Simon realistisch en kan hij ook zaken loslaten als deze niet haalbaar blijken te zijn. Simon heeft veel praktijkkennis opgedaan van mondiale import- en exportprocessen, het optimaliseren van supply chain ketens en het coördineren van warehouseprocessen. Deze kennis heeft hij aangevuld met een solide theoretische basis, opgedaan tijdens zijn hbo-studie Logistiek en Economie.

Simon heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van € 3.400,- bruto per maand.  

Werkzaamheden

  • Als dienstverlener binnen het MKB fungeert de organisatie als Forwarder/ Expediteur
  • Na het opzetten en inrichten van een werelddekkend netwerk in diverse transport modaliteiten verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering
  • Verantwoordelijk voor de operationele planning & financiële administratie
  • Ontwikkeling en analyse van groeikansen en strategievorming voor de korte en middellange termijn
  • Ontwikkeling van new business: acquisitie en uitbreiding van services
  • Klantvraag omzetten naar procedures, afspraken en uitvoering
  • Eerste aanspreekpunt vormen voor vervoerders en klanten inzake orders en forecast
  • Voeren van (prijs)onderhandelingen inkoop/verkoop
  • Correcte afhandeling van klachten van zowel klanten als vervoerders

Functie

Logistiek Coordinator

Leeftijd

31

Woonplaats

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

ERP (Navision XAL, Evolution, SAP), MS Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)