Moniek (Declarant)

Moniek is een Declarant met ruim 25 jaar ervaring binnen de Logistiek waarvan de laatste 7 jaar als Declarant. Moniek heeft een heel groot oog voor detail, wat van groot belang is voor een Declarant. Met haar scherpe blik haalt ze moeiteloos fouten uit douane documenten. Ze gaat er nooit van uit dat het zo maar klopt en heeft zo fraude kunnen voorkomen. Daardoor kwam ze er op tijd achter dat onder een document voor ontvangst dezelfde naam genoteerd stond als onder het document voor verzending. Wat betekent dat het geen verkoop kon zijn, maar dat het om een verplaatsing van goederen ging wat andere documenten met zich mee draagt. Door accuraat handelen kon Moniek fraude voorkomen. Ook vindt Moniek het puzzel werk wat er bij komt kijken een leuke uitdaging. Daarom vindt ze het vooral interessant om voor een bedrijf te werken wat meerdere verschillende goederen importeert en exporteert.

Momenteel werkt Moniek als zelfstandig Declarant, waar ze merkt dat ze een sparringspartner mist en graag in een groter team werkzaam zou willen zijn. Daarom is Moniek, samen met Extra Talent, op zoek naar een nieuwe uitdaging als Declarant voor 32 uur verdeelt over 5 dagen.

 

Moniek is een zeer vrolijke en enthousiaste dame. Op het moment dat ze over haar vak praat, bloeit Moniek helemaal op. Je hoort aan haar dat ze haar vak verstaat en goed weet waar ze het over heeft. Daarnaast is Moniek naar haar studie niet gestopt met leren. Zo heeft ze tussentijds haar vakopleiding voor Declarant behaald om zo helemaal op de hoogte te zijn van de complete regelgeving. Ook is Moniek een zeer flexibele en zelfstandige werknemer, wat ze wel laat zien tijdens haar huidige werk waar ze alles zelfstandig op kan pakken. Ook vind ze het fijn om randzaken mee op te lossen waardoor ze zich flexibel op kan stellen.

 

Moniek heeft een opzegtermijn van een maand en een salarisindicatie van € 3.950,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor alle douane werkzaamheden;
  • Voornamelijk goederen voor automotive indrustrie uit Japan;
  • Voorbereiden en opmaken van douane documenten (import, export als transit) voor goederen vanuit Rotterdam/Schiphol en indien gewenst opslag in eigen entrepot loods voor klanten wereldwijd;
  • Verrichten van diverse administratieve werkzaamheden en het te woord staan van klantenen interne afdelingen in geval van douane technische problemen en geven van advies betreffende in- en uitvoeraangiften;
  • Voorbereiden van verzoekschriften en indienen hiervan bij de douane.

Functie

Declarant

Leeftijd

52

Woonplaats

Breda

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift. Frans en Portugees basis in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP 6.0 R3, Sadbel, Sagitta, AGS, KSD, Sherpa, Lims, Expodocs, Softpak, MS Office