Yussef (Expediteur)

Yussef heeft in juni 2017 succesvol zijn mbo-opleiding Coördinator Luchthavenlogistiek afgerond. Yussef heeft gedurende zijn opleiding een tweetal stages gelopen en hierdoor goede werkervaring opgedaan bij een expediteur. Hij heeft tijdens zijn eerste stage kennis gemaakt met alle werkzaamheden binnen de loods. Zijn stagebegeleider twijfelde geen moment toen Yussef vroeg of hij ook zijn tweede stage bij het bedrijf mocht lopen. Tijdens zijn tweede stage was Yussef Junior Expediteur. Hij was van A tot Z medeverantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van alle importzendingen door middel van luchtvracht zendingen. Het natransport verzorgde hij middels wegtransport. Yussef voert prijsonderhandelingen met vervoerders. Ook onderhoudt hij contacten met klanten, afhandelaars, externe douane en agentschappen wereldwijd. Yussef is na het afronden van zijn stage tijdelijk uit de roulatie geweest wegens een operatie. Inmiddels is hij helemaal fit, en klaar voor zijn eerste baan als Expediteur. Yussef is samen met Extra Talent op zoek naar een expediteur waar hij zich kan ontwikkelen en zijn ervaring binnen de logistiek kan vergroten.

Yussef is een rustige overdenkende jongeman. Hierdoor weet hij fouten te beperken en werkt hij efficiënt. Tijdens zijn stages werkte hij zelfstandig en functioneerde hij goed in hectisch situaties waar hij tevens het overzicht altijd behoudt. Naast ons fijne gesprek en een zeer goede referentie is hij een starter die goed in de arbeidsmarkt ligt. 

Yussef is per direct beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.200,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk van A tot Z voor het organiseren en coördineren van importzendingen via luchtvracht en wegtransport
  • Contacten onderhouden met klanten, afhandelaren, vaste en externe vervoerders, externe douane en agentschappen wereldwijd
  • Verzorgen van het natransport met vaste vervoerders
  • Prijsonderhandelingen voeren met vervoerders
  • Controleren benodigde importdocumentatie (T2, CMR) en BTW
  • Track & Trace bijhouden en de klant op de hoogte stellen
  • Offertes opmaken en versturen naar klanten
  • Koersberekeningen doen voor klanten
  • Administratief verwerken van werkzaamheden in het CMR-systeem

Functie

Expediteur

Leeftijd

21

Woonplaats

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Turks vloeiend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS Office; Word, Excel en Outlook