Wim (Transportplanner)

Wim is een logistiekeling pur sang met al meer dan 30 jaar ervaring binnen de logistiek. Na het behalen van zijn mbo-diploma wist hij het zeker, Wim moest en zal de vrachtwagen op. Na dit voor meer dan 10 jaar vol overgave te hebben gedaan, heeft hij bij hetzelfde bedrijf de aanbieding gekregen om Transportplanner te worden. Dit was een voor Wim een schot in de roos. Vanaf 1997 tot heden heeft Wim, bij verschillende opdrachtgevers, de functie van Transportplanner ingevuld. Zo heeft hij ervaring met het inplannen van vrachten, aanbestedingen doen bij charters, netwerk opbouwen en onderhouden, aansturen van chauffeurs en het vinden van retourladingen. Wim heeft, na 20 jaar Transportplanner te zijn geweest, zijn ogen gericht op een nieuwe functie binnen de logistiek. Zijn voorkeur gaat uit naar een functie binnen de logistiek, zolang het geen functie als Transportplanner is. 

Wim is een man die zijn werk zeer serieus neemt en alles tot in de puntjes wil regelen. Dit uit zich in het feit dat Wim soms dagen maakt van 06.00 tot 21.00 uur om zo alles tot in de puntjes te regelen voor zijn chauffeurs en opdrachtgevers. Wim is een mensen-mens die vindt dat je mensen moet behandelen, zoals je zelf behandeld wilt worden. Dit, aangevuld met zijn bakken aan ervaring, maakt hem een fijne gesprekspartner.

Wim heeft een opzegtermijn van één maand en een salarisindicatie van € 3.450,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor de complete planning van 50 wagens voor Benelux, Duitsland en Frankrijk.
  • Contact onderhouden met opdrachtgevers en chauffeurs.
  • Verantwoordelijk voor het inplannen en zoeken van retourvrachten.
  • Maken van de meest economische routes.
  • Administratief verwerken van handelingen en documenten.
  • Contact met onder met de klant voor een Just In Time levering.
  • Controle van CMR's, pakbonnen, laad- en loslijsten.
  • Ad hoc schakelen met betrekking tot zendingen.

Functie

Transportplanner

Leeftijd

51

Woonplaats

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en voldoende in geschrift. Frans voldoende in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Excel, Word, Outlook, PowerPoint)